Salgsleder i EiendomsMegler 1, Tor Øyvind Grov.

Visste du dette om FINN?

3,1 millioner nordmenn er innom FINN Eiendom hvert år: dette gjør de mest av!

Publisert 27. juli 2022 kl. 14.47

3,1 millioner nordmenn er innom FINN Eiendom hvert år, og vi bruker i snitt syv og en halv time i året på å scrolle oss gjennom boligannonser. Hva de fleste drømmer om kan du kanskje gjette?

FINN for boligdrømmere…

Andelen som er innom for å se på boliger hvert år kvalifiserer nesten til benevnelsen «alle». Vi bruker gjennomsnittlig syv og en halv time på digital boligjakt i løpet av året. En hel arbeidsdag, med andre ord. Det får være opp til den enkelte å bedømme om det er en tilfeldighet eller ei.

🏡 Det kan se ut til at mange faktisk leter etter en ny vei hjem. 2,3 millioner har lagret et søk med definerte kriterier: De vil bo her eller der, de vil ha peis og/eller balkong, hage eller hageflekk. Det er i det minste en definert boligdrøm, og de får et varsel med en gang det lanseres en bolig som kan ha potensiale til å fange hjertene deres.

… og for dagdrømmere

🔭 En del er der tilsynelatende først og fremst for å nære dagdrømmene. Det er heller ikke noe dårlig syssel! For hvorfor ikke, kanskje, bare kanskje likevel?

👩‍🌾👩‍🌾 Og ja, de fleste drømmer om et småbruk! Eller gårdsbruk. Til deg som gjettet det: gratulerer! Til deg som scrollet gjennom landligere strøk rett før du begynte å lese denne artikkelen: Du er altså ikke alene. Et småbruk er jo veldig fristende!

👩‍🌾👩‍🌾🔭 «Småbruk/gårdsbruk» er de mest brukte søkeordene. En annonse for et småbruk får vanligvis tre ganger så mye trafikk som en enebolig, men langt ifra alle trafikantene realiserer drømmen om landlig sjarm og småbruksidyll. I alle fall ikke helt enda.

FINN for de som bare kikker litt rundt

De aller, aller fleste drømmer riktignok om et slott. Nærmere bestemt Uranienborgslottet – en «Monumental villa med kraftig hjørnetårn og dominerende beliggenhet», til den nette sum av 150 millioner kroner. Dette er nemlig annonsen som er mest sett i år, med 200 000 visninger: https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=251430955

Noen hardere FINN-fakta til slutt, for deg som liker denslags