Interiør fra Renault

Husk å justere kjørelengden i din bilforsikring

Viktig tips til deg som eier bil.

30 prosent av bileierne følger ikke med på om de overskrider kjørelengden i sin bilforsikring, viser en undersøkelse. De lever farlig, for er ulykken ute kan det gi deg lavere utbetaling fra forsikringen.

Du som kjører langt med bilen bør sjekke om kilometerstand nå stemmer med det som er oppgitt til forsikringsselskapet.

I løpet av sommeren løper kilometerne raskt på. Ble bilferien litt lenger, eller du tok noen flere turer enn tenkt - da er du i faresonen.

De som krasjer mest, følger dårligst med

En tidligere undersøkelse foretatt av Storebrand viser at i aldersgruppen 30-50 år er det 30 prosent av bileierne som ikke følger med på sin kjørelengde.

De over 50 år er flinke til å følge med på egen kilometerstand. Hele 9 av 10 av bileiere i denne aldersgruppen følger med.

Mens bileiere under 30 år er dårligere - her er det derimot bare 6 av 10 som gjør dette.

- Yngre bileiere er dessverre oftere involvert i ulykker med bil enn de eldre. De unge bør derfor være ekstra påpasselige med å følge med på at de er innenfor oppgitt kjørelengde, sier Petter Berg, fagsjef i Storebrand.

Kan bli dyrt å kjøre for langt

Er uhellet ute og du har kjørt lengre enn du har avtalt, vil dette medføre reduksjon i erstatningen fra forsikringsselskapet.

Hvis det viser seg at du overskredet avtalt kjørelengde og den faktiske kjørelengden din ville kostet 20 prosent mer, vil du kunne få 20 prosent i mindre i erstatning.

- Å glemme å følge med på dette kan bli dyrt hvis en skade oppstår. Vi oppfordrer bileiere til å ta en ekstra sjekk, sier Berg.

Penger å spare

Hvis du skjønner at du ikke kommer til å kjøre så langt som du har oppgitt i forsikringen, kan du hos de fleste selskaper endre dette enkelt på nett. Da får du lavere pris på bilforsikringen.

Tips: Sjekk kjørelengden med forsikringsselskapet ditt, og juster kjørelengden hvis du risikerer å gå over.