Nå kan du kutte lånekostnadene dine med FINN

FINNs nye søkemotor gjør det enkelt å finne ut hvor mye du kan spare på å refinansiere.

Er du en av mange nordmenn som sitter med flere lån, hvor noen har høy rente? Da kan det lønne seg å teste FINNs nye søkemotor for refinansiering.

Etter at du har fylt ut enkel informasjon i et oversiktlig skjema, får du tilbud fra flere banker om lån tilpasset din situasjon.

Prøv FINNs søkemotor for refinansiering her!

- Din egen økonomi, boligens verdi og konkurransen i markedet endrer seg stadig. Da kan en refinansiering gi deg bedre betingelser med lavere kostnader, sier produktsjef i FINN økonomi, Marianne Heier Larsen.

Slik fungerer FINNs søkemotor for refinansiering

  • Gå inn på FINNs økonomisider og klikk på refinansiering
  • Fyll ut et enkelt skjema om din bolig, inntekt og hvor mye du vil låne
  • Du får deretter tilsendt lånetilbud fra flere banker tilpasset din situasjon
ENKELT Å FYLLE UT: FINNs nye søkemotor hjelper deg med å få oversikt på hvor mye du kan spare på å refinansiere, på en lettfattelig måte.

Pass deg for disse fallgruvene når du refinansierer

Ikke lån mer penger enn det du trenger for å refinansiere:

- Mange går i fellen ved at de låner ekstra for "sikkerhets skyld" eller for å ha litt penger i bakhånd. Dermed ender de opp med MER gjeld enn de hadde og fortsetter altså å bruke lånte penger, sier han.

Sjekk reell besparelse i forkant:

- Det er fort gjort å glemme å sjekke alle betingelsene, for å sikre seg at det nye lånet totalt sett blir gunstigere for deg. Du må sjekke både rente, nedbetalingstid og omkostninger. Det hjelper ikke mye å samle all gjeld i ett lån hvis du ikke sparer noe på det.

Ikke se deg blind på lavere månedspris:

- Selv om månedsbetalingen går ned, kan de totale kostnadene øke fordi man betaler over en lengre periode.

Unngå stadig refinansiering av billån inn i boliglånet:

Skal du refinansiere billånet inn i boliglånet bør du passe på å øke den månedlige innbetalingen med et beløp som minst tilsvarer verdifallet på bilen. Når du så selger bilen, vil du da slippe å sitte igjen med mer gjeld enn du hadde før du kjøpte bilen.

Ikke venn deg til høyere forbruk enn inntekten din tillater:

Du bør unngå å finansiere overforbruk med stadige å øke boliglånet. Dette har vært mulig for de som har fått økte boligverdier på grunn av boligprisoppgangen de siste 25 årene.