Denne sjekken kan spare deg for tusenvis av kroner på boliglånet

Nå kan du finne ut om du betaler for mye på 1-2-3.

Boliglånsrenten har sterk påvirkning på nordmenns lommebok, men mange er lite flinke til å sjekke om de har de rimeligste betingelsene de kan få.

Det er en av grunnene til at FINN økonomi har innført en tjeneste som gjør det lettere å sjekke hvilke boliglån som er rimeligst for deg.

Ved å fylle ut et enkelt skjema kan du få tilbud fra flere banker tilpasset ditt behov.

Søk etter den beste boliglånsrenten på FINNs økonomisider!

- Å gå igjennom søknadsprosess og møte mange banker tar mye tid. Det kan også være krevende å få en god oversikt. Gjennom FINN Økonomi sin tjeneste får du tilbud fra opp til tre banker gjennom en søknad, sier produktsjef i FINN økonomi, Marianne Heier Larsen.

Hun tror mange nordmenn har mye å gå på når det gjelder å sammenligne lån fra forskjellige banker.

- Det kan fort bli mye å spare i hele boliglånets levetid, som ofte er 25 - 30 år. En god forståelse gir også en bedre søknad med realistiske rammer, sier hun.

Slik fungerer FINNs søkemotor for boliglån:

  • Klikk på sparegrisen på forsiden til FINN.no
  • Gå inn på boliglån og fyll deretter ut et lettfattelig kort skjema
  • Vent på svar fra opptil tre banker
ENKEL TJENESTE: Ved hjelp av noen få klikk i et enkelt skjema kan du få tilbud fra flere banker tilpasset din situasjon.

På FINNs økonomisider kan brukerne også benytte seg av FINNs lånekalkulator og verktøyene "Renteoversikt" og "Hvor mye kan jeg låne?" for å få oversikt over alle sidene ved sitt boliglån.

Her kan du søke etter den beste boliglånsrenten for deg ved hjelp av FINN.

Kan spare tusenvis av kroner

Forbrukerøkonom i Danske Bank, Cecilie Tvetenstrand, sier det kan være mye spare på å sjekke om man kan få ned renten på lånet sitt.

- Alle burde ta en prat med banken sin minst én gang i året, for å sjekke om det er mulig å få ned renten. Har man et lån på tre millioner og får ned renten med et halvt prosentpoeng, betyr det en innsparing på 15 000 i året, sier hun.

Tvetenstrand har følgende tips til lånekunder som vil prøve å få ned renten på boliglånet:

1. Ta direkte kontakt med banken:

- Markedet kan ha endret seg og din personlig økonomi kan ha endret seg, ting som kan være relevant for nettopp dine betingelser på boliglånet ditt. Har du nedbetalt mye på lånet og fått en bedre sikkerhet eller byttet jobb og gått kraftig opp i lønn? I disse tilfellene kan det være lurt å kontakte banken dersom du er i tvil om lånet ditt har riktig rente.

- På nettstedet Finansportalen kan man også finne en snittrente, som kan være et godt utgangspunkt for en samtale med sin egen bank, sier Tvetenstrand.

2. Fjern unødige kredittkort:

- Har du kredittkort du ikke benytter, teller reserven likevel som gjeld. Det kan hindre deg i å få et så stort boliglån som du håper på. Det kan derfor være lurt å rydde opp i kredittkortstokken.

3. Sjekk om du har mulighet for å bli dekket av gunstige fellesavtaler:

- Er du medlem av en forening, har du ofte mulighet til å få lån til gunstige vilkår gjennom en fellesavtale.

- Det kan derfor lønne seg å gå gjennom organisasjonene du er medlem av, for å se om dette gjelder deg. Er du medlem av en slik fellesavtale kan du være ganske trygg på at du til enhver tid har noen av de beste betingelsene på markedet.

4. Skaff deg oversikt over rentene i konkurrerende banker

- Selv om bankene ofte følger hverandre, kan det være forskjeller på lånebetingelsene som gjør at det lønner seg å bytte bank. Men husk å ta med i vurderingen at det som regel er kostnader forbundet med bankbyttet, sier Tvetenstrand.