Denne sjekken kan spare deg for tusenvis av kroner på boliglånet

Denne sjekken kan spare deg for tusenvis av kroner på boliglånet

Boliglånsrenten har sterk påvirkning på nordmenns lommebok, men mange er lite flinke til å sjekke om de har de rimeligste lånebetingelser de kan få. Nå kan du finne ut om du betaler for mye på 1-2-3.

Publisert 13. november 2019 kl. 11.11

Boliglånsrenten har sterk påvirkning på nordmenns lommebok, men mange er lite flinke til å sjekke om de har de rimeligste lånebetingelser de kan få. Det er en av grunnene til at FINN Økonomi har innført en tjeneste som gjør det lettere å sjekke hvilke boliglån som er rimeligst for deg. Ved å fylle ut et enkelt skjema kan du få tilbud fra flere banker tilpasset ditt behov.

Søk etter den beste boliglånsrenten på FINNs økonomisider!

Å gå igjennom søknadsprosess og møte mange banker tar mye tid. Det kan også være krevende å få en god oversikt. Gjennom FINN Økonomi sin tjeneste får du tilbud fra opp til tre banker gjennom en søknad, sier produktsjef i FINN Økonomi, Marianne Heier Larsen. Hun tror mange nordmenn har mye å gå på når det gjelder å sammenligne lån fra forskjellige banker. Det kan fort bli mye å spare i hele boliglånets levetid, som ofte er 25 - 30 år. En god forståelse gir også en bedre søknad med realistiske rammer, sier hun.

Slik fungerer FINNs søkemotor for boliglån:

På FINNs økonomisider kan brukerne også benytte seg av FINNs lånekalkulator og verktøyene Renteoversikt og Hvor mye kan jeg låne? for å få oversikt over alle sidene ved sitt boliglån. Her kan du søke etter den beste boliglånsrenten for deg ved hjelp av FINN.

Kan spare tusenvis av kroner

Forbrukerøkonom i Danske Bank, Cecilie Tvetenstrand, sier det kan være mye spare på å sjekke om man kan få ned renten på lånet sitt. Alle burde ta en prat med banken sin minst én gang i året, for å sjekke om det er mulig å få ned renten. Har man et lån på tre millioner og får ned renten med et halvt prosentpoeng, betyr det en innsparing på 15 000 i året, sier hun. Tvetenstrand har følgende tips til lånekunder som vil prøve å få ned renten på boliglånet:

1. Ta direkte kontakt med banken:

2. Fjern unødige kredittkort:

3. Sjekk om du har mulighet for å bli dekket av gunstige fellesavtaler:

4. Skaff deg oversikt over rentene i konkurrerende banker

Les mer om: