911 – sportsbilen som nekter å dø

911 – sportsbilen som nekter å dø

Porsche 911 er fortsatt det meste kjente modellnavnet og regnes av mange som sportsbilen par excellence.

Den ble tegnet av Ferdinand Alexander Porsche, kalt Butzi. Han var sønnesønn av gründeren Ferdinand og regnes som en av de store bildesignerne – nettopp fordi han sto bak Porsche 911.

Da 911 først ble lansert i 1964, var den blitt utviklet som en større, kraftigere og mer komfortabel sportsbil enn forgjengeren <. Først het den forøvrig 901, men Peugeot la inn en klage fordi de hadde tatt patent på modellnummer med null i midten.

Porsche 911 har kommet i syv generasjoner, og den produseres fortsatt. Totalt er det laget mer enn 1 million av dem.

Ulykkeshistorikken og ryktet som farlig å kjøre, har Porsche 911 for lengst lagt bak seg. Med firehjulsdrift og en rekke forbedringer regnes 911 nå som en av de mest pålitelige og driftssikre bilene.

Med sitt ikoniske design er det ikke merkelig at det er en av de mestselgende sportsbilene gjennom tidene. Porsche 911 har dessuten vunnet Rally Monte Carlo og gjort det bra i flere motorsportgrener.

Grunnmodellen 911 Carrera kommer nå som kupé og cabriolet. Trenger du mer motorkraft og har større bankkonto, får du Porsche 911 i utgavene Turbo og GT3. Kultmodellen 911 Sport Classic er den aller dyreste – og den som ligner mest på originalen fra 1960-tallet.

Porsche 911 til salgs:

Se flere på FINN.no