Mercedes sedan – et klassisk statussymbol

Mercedes sedan – et klassisk statussymbol

Stilige bestselgere går aldri av moten.

Med en sedan fra Mercedes-Benz signaliserer du god smak og god råd. Du har ingen ting imot å kjøre rundt i et elegant statussymbol basert på tysk kvalitet.

Slik har det vært i mange tiår. Tidlig 1950-tallet kom Mercedes 180, først som bensinbil, senere med dieselmotor. Så kom den litt større Mercedes-Benz 190 som ble en klassiker og fortsatt omsettes i stort antall på FINN.

  • Mercedes sedan

    Disse modellene holdt seg nemlig i popularitet i mange tiår. De bidro til at Mercedes for mange ble ensbetydende med drosje. De spilte også en viktig rolle for dieselmotorens frammarsj på personbilmarkedet.

    I 1993 kom Mercedes-Benz C-klasse, med mellomstore familiebiler som erstattet 190. C-klassen kommer som sedan og stasjonsvogn basert på samme karosseri. Den finnes også som kupé og kabriolet i mange varianter og utgaver.

    I 2013 ble Mercedes CLA lansert. Dette er biler med et mer sportslig preg samtidig som de har beholdt den klassiske Mercedes-look’en. Første generasjon var en fastback sedan, som ble en umiddelbar suksess. Bilprodusenten kunne fastslå at de hadde lansert den bestselgende nyheten på mange år.

    I 2021 relanserer Mercedes C-klassen med design og elementer hentet fra S-klassen, altså spesialbilene. Med andre ord, her er det duket for enda stiligere statusbiler. Først kommer bensin- og dieselmodellene, etter hvert også ladbare hybrider.

Mercedes Sedan til salgs på FINN:

Se flere på FINN.no