Mercedes - G-klasse - en klasse for seg

Mercedes - G-klasse - en klasse for seg

Norske bilister omfavner terrengvognene fra Østerrike.

Geländewagen er tysk for terrengvogn, og G-en i G-klasse stammer derfra. Internasjonalt er bilen kjent som Mercedes G-Klasse, i Norge som Mercedes-Benz Geländewagen.

Mange er blitt kjent med den gjennom militærtjenesten. Siden 1980-tallet har det norske Forsvaret brukt Mercedes G-klasse som allround firehjulstrekker for de fleste typer terreng.

Geländewagen
ble først utviklet i Graz i Østerrike tidlig på 1970-tallet. Siden har den kommet i mange militære og sivile utgaver. Felles er at de alle har det karakteristiske utseende til G-klasse, altså en liten kantete og tøff terrengbil. Både eksteriør og interiør har vært bygget over samme lest i over 40 år.

Dette er bilen som på folkemunne kalles børstraktor. Den produseres fortsatt i Østerrike. Konstruksjonen består av en bærende stålramme og akslinger hengt opp i spiralfjærer. Også karosseriet er av stål.

G-klasse / Geländewagen er i en klasse for seg selv. Men i tillegg har Mercedes-Benz sine GL-klasser og sine elektriske SUV-er.

Mercedes EQA
, Mercedes EQB og Mercedes EQC bærer alle SUV-betegnelsen med stolthet.

De bensin- og dieseldrevne SUVene fra Mercedes-Benz heter alle noe med GL. Mercedes GLA SUV fikk strålende anmeldelser fra biljournalistene. Også GLB, GLC og GLE har bidratt til at Mercedes-Benz har erobret en stor bit av markedet i Norge de siste årene.

Mercedes GLS SUV
blir toppmodellen med luksus i særklasse. Den har «alt» - inklusive det nyeste innen infotainment. Den ventes å komme til Norge i løpet av 2021.

Mercedes Geländewagen til salgs på FINN bil

Se flere på FINN.no