Ut på tur med Mazda CX

Ut på tur med Mazda CX

Med CX-serien har Mazda truffet et viktig markedssegment i Norge.

Bokstavkombinasjonen SUV ble vanlig rundt årtusenskiftet og står for sport utility vehicle, altså sport- og nyttekjøretøy. Ideen er å kombinere stasjonsvognens transportkapasitet med evnen til å komme fram i ulendt terreng. Mange kaller dem hyttebiler.

Hos Mazda heter de CX. Dette er SUV-er med gode kjøreegenskaper, høy driftssikkerhet og stilrent design. CX-serien har da også høstet priser og utmerkelser for gjennomført kvalitet.

Er du på utkikk etter en terrenggående offroader, er det kanskje Mazda BT-50 som er svaret – i alle fall hvis du trenger den i jobben og har mye du skal transportere. BT-50 er nemlig en liten pickup bygd for tøffe utfordringer så vel som velholdte forstadsgater.

 • Familievennlig SUV

  Mazda CX-5 er en familievennlig SUV som først kom på markedet i 2012. Ti år senere har den fått en større oppgradering, både teknisk og designmessig. Som de andre modellene i CX-serien er Mazda CX-5 fullstappet med tekniske finesser som gir komfort og sikkerhet. Mazda har utviklet sin egen teknologiløsning for å få mest mulig motorkraft ut av minst mulig drivstoff, noe de kaller SkyActiv.

  Mazda CX-7 ble markedsført som en mellomstor crossover-SUV da den kom i 2006. Den ble bygget over samme lest som Ford Focus og Mazda 3. Etter seks år ble den avløst av den større CX-5.

  Den litt mindre Mazda CX-3 har rullet ut fra fabrikkene siden 2014. Det er en kompakt SUV som er populær som bybil. Mazda CX-3 gjør det også bra på vinterføre og under vanskelige kjøreforhold.

 • På topp i 2020

  Mazda CX-30 ble utviklet som en videreføring av CX-3, og den plasserer seg mellom CX-3 og CX-5 i størrelse og pris. CX-30 er blitt en av de mest etterspurte Mazda-ene siden lanseringen i 2019. Som de andre CX-modellene kommer den både med forhjuls- og firehjulsdrift.

  I 2020 var Mazda CX-30 den personbilen med bensinmotor som det ble registrert flest av i Norge, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken.

Se et utvalg av Mazda CX-30 til salgs:

Se flere på FINN.no