Citroën - bilen for storfamilien

Citroën - bilen for storfamilien

People carrier er en samlebetegnelse for en biltype som går under mange navn. På norsk kalles den ofte stor familiebil eller flerbruksbil. På engelsk brukes mini van og MPV – multi purpose vehicle.

Dette er bilen du kjøper hvis du liker å sitte høyt, trenger tre seterader og skal stable inn inntil syv passasjerer og masse bagasje. Samtidig vil du tross alt ha en bil, ikke en minibuss.

Citroen var en pioner i å utvikle denne biltypen. I 1995 kom Berlingo som en kombinert familie- og varebil. Det er bilen du forbinder med Postman Pat. Den produseres i Vigo i Spania og er fortsatt blant de mest populære modellene fra Citroen.

I 1998 kom Citroen Xsara Picasso og i 2007 etterfølgeren Citroen C4 Picasso. Picasso kan virke som et rart navn på en bilmodell. Forklaringen er trolig å finne i kunstnerens kubistiske uttrykksform. Markedsfolkene hos Citroen ville understreke at også de tenkte nytt om geometriske former og utnyttelse av rommet. Picasso er blitt en stor suksess de siste årene og en av de mest etterspurte modellene.

Også etterfølgeren Spacetourer har blitt en bestselger og er med og definerer markedet for smarte og kompakte familiebiler. Citroen C4 Grand Spacetourer har 7 passasjerseter, som alle kan slås ned. Den kommer også i en helelektrisk versjon E-Spacetourer.