Mange bilførere gjør en feil som kan få dramatiske konsekvenser

Mange bilførere gjør en feil som kan få dramatiske konsekvenser

Mange tusen nordmenn finner hvert år frem jekk og korsnøkkel for å skifte dekk på bilene sine. Andre overlater jobben til verksteder. Slurv kan få alvorlige konsekvenser!

Publisert 6. september 2019 kl. 12.55

Jeg har flere ganger rykket ut til ulykker, som har skjedd fordi hjulene falt av bilen. Ofte skyldes det at bilføreren har glemt å etterstramme etter at han eller hun har skiftet dekk, sier veiservicemann Allan Palskov Hansen i Falck Redning AS. Mange tusen nordmenn finner hvert år frem jekk og korsnøkkel for å skifte dekk på bilene sine. Andre overlater jobben til verksteder. Slurv kan få alvorlige konsekvenser!

Blant begge grupper er det mange som glemmer rådet om å etterstramme bildekkene etter at man har kjørt 50 km. Det kan få fatale følger. Uansett om du skifter dekk selv, eller på verksted, så bør du alltid etterstramme dekkene etter 50 km. Hvis hjulene faller av kan det få alvorlige konsekvenser for deg, dine passasjerer og andre i trafikken, advarer Palskov Hansen.

Skifte dekk

Så enkelt skifter du dekk selv

Trenger ikke dyrt utstyr

Han mener dekkskifte er så enkelt at mange kan spare penger på å gjøre det selv. Til hjemmebruk er alt du trenger en korsnøkkel og en jekk. Men ikke bruk jekken som følger med bilen. Den er kun ment til nødbruk, og er mer ustø enn andre jekker, fordi den veier minimalt. Skaff deg heller en solid garasjejekk.

Slik skifter du dekk på 1-2-3:

Populære bruktbiler på FINN:

FINN alt av bildeler

Se flere på FINN.no