Disse bilene kan bli mer populære enn Tesla

Disse elbilene kan bli mer populære enn Tesla

Tesla har lenge vært en populær el-bil blant nordmenn, spesielt blant dem som er opptatt av elbiler med lang rekkevidde. Nå kommer flere el-biler på markedet hvor Volkswagen, Hyundai, BMW og Audi er noen av utfordrerne. Se hvilke modeller som tar opp kampen med Elon Musks biler.

Publisert 6. september 2019 kl. 12.56

El-biler er populært i Norge, og hittil i år har (og vil) vi få enda flere spennende modeller å velge mellom, også på bruktmarkedet. Tesla har lenge vært et populært merke blant nordmenn, spesielt blant dem som er opptatt av elbiler med lang rekkevidde.

Populariteten til Tesla falt imidlertid på søkerstatistikken til FINN motor i 2018 sammenlignet med årene før, og produktdirektør for FINN motor, Eirik M. Håstein, tror Elon Musk sitt firma nå vil merke økt konkurranse i tiden fremover.
Som mange andre ser jeg frem til Audi e-tron som er på vei ut i markedet nå, i tillegg til Mercedes EQC. De er sammen med Jaguar I-Pace de første virkelige konkurrentene i et marked der Tesla Model S og Tesla Model X har fått operere ganske alene i lang tid nå. Vi så på FINN at interessen for Tesla falt en god del når lanseringen av de nevnte bilene begynte å nærme seg og nå er vi spente på hva det kan gjøre med salget.

Disse nye elbilene er jo de første, fra de tradisjonelle produsentene, som for mange kan dekke de fleste behov og ønsker hva gjelder rekkevidde, fremkommelighet, design og plass. Det blir veldig spennende å følge dette videre.

El-biler det søkes mest etter på FINN motor nå:

 1. Volkswagen e-Golf
 2. Hyundai Kona
 3. Nissan Leaf
 4. Hyundai Ioniq
 5. BMW i3

Tesla satser på Model 3

Motorjournalist Benny Christensen i Broom.no, tror Teslas beste håp for å holde på sin posisjon, er deres nye Tesla Model 3. Tesla Model 3 er den nye og billigere «folkemodellen» fra Tesla som byr på god rekkevidde, mye effekt og typisk minimalistisk og innovativt Tesla-interiør. På toppen av det hele kan man lade raskt og enkelt på Teslas velfungerende Super-chargere, sier Christensen.

Audi e-Tron har gått en litt annen vei enn Tesla. Det eneste som skiller den fra en «normal» Audi er i prinsippet drivlinjen. Jeg tror det er smart av Audi for å få elbil-skeptikere over til å kjøre elektrisk. Christensen trekker også frem Peugeot e-208 og andre generasjon av Kia e-Soul som to rimeligere elbiler det er knyttet mye spenning til.

Investerer milliarder i elbiler

Flere kjente produsenter satser stort på el-biler fremover. Blant de ivrigste er Volkswagen, som har varslet at de vil lansere 50 ulike elbiler innen 2025. Innen 2025 skal Volkswagen produsere 1,5 millioner el-biler årlig. Ingen annen bilprodusent er i nærheten av å ha så ambisiøse planer, sier Christensen. Det finnes i dag rundt 200 000 registrerte elbiler i Norge. Den store interessen gir seg også utslag på bruktmarkedet. Antallet FINN-annonser for el-biler vokste med 79 prosent i 2018.

Eirik M. Håstein i FINN sier antall søk etter elbiler vokser voldsomt, spesielt blant folk som bor rundt de store byene. «Elektrisitet» er den oftest valgte drivstofftypen blant FINN-brukere i Innlandet og Oslo, mens diesel er oftest valgt i de øvrige fylkene. Dette har jo mye med lademuligheter og hva slags bil det er praktisk mulig å løse sitt transportbehov med, basert på der man bor.

Anbefaler digital kjøpekontrakt

Skal du kjøpe deg bruktbil, anbefaler Håstein at du alltid tegner digital kjøpekontrakt. Hos FINN får alle privatannonsører tilbud om en ferdigutfylt heldigital kontrakt, som er godkjent av Forbrukerrådet. Den gir deg også 30 dagers gratis bilforsikring i forbindelse med kjøpet, sier han.

Dette kan du gjøre hvis du angrer på bruktkjøpet

Dersom du har kjøpt en bruktbil, som du mener har mangler du ikke hadde grunn til å forvente og kan dokumentere dette, har du flere muligheter ifølge advokat Peter Skarbøvig i Skarbøvig AS:

 1. Retting av mangler:

  Selger må få utbedret skadene for selgers regning og risiko.

 2. Omlevering:

  Selger må ta bilen i retur og levere en annen tilsvarende bil. Dette er mest aktuelt hvor det er kjøpt av en forhandler.

 3. Prisavslag:

  Selger må levere tilbake noe av kjøpesummen tilbake til kjøper.

 4. Heving av kjøpet:

  Selger får bilen tilbake og kjøper får pengene tilbake.

 5. Erstatning

  Selger må dekke kjøpers økonomiske tap.

Brukt Tesla på FINN bil:

Se flere på FINN.no