Fem gode tips til dekkskift

9 ting du bør sjekke hvis du skal kjøpe brukte bildekk

Er du en av dem som har funnet ut at dine bildekk er helt utslitt og må byttes? Da bør du være veldig nøye med kjøpet ditt. Dette må du passe på når du skal kjøpe brukte bildekk.

Publisert 6. september 2019 kl. 12.55

Kaldere vær og temperatur gjør at oktober er måneden mange av oss bytter til vinterdekk på bilen. Er du en av dem som har funnet ut at bildekkene dine er helt utslitt og må byttes, så har du kanskje sjekket bruktmarkedene - som FINN torget, også? Akkurat nå ligger det en større mengde dekk og felger, deriblant mange vinterdekk, som enten er splitter nye, lett brukt eller godt brukt til salgs på FINN torget. Dersom du tenker på å kjøpe bildekk brukt, bør du imidlertid være veldig nøye med kjøpet ditt, råder Benny Christensen, bilekspert i TV 2-programmet og nettsiden Broom. Jeg mener at bildekk er bilens aller viktigste del. Vinteren stiller også ekstra strenge krav til bilens dekk, så sørg for å være godt skodd, råder han.

Populære firehjulstrekkere på FINN:

Sjekk dekkene nøye

Christensen anbefaler helst å kjøpe nye vinterdekk, siden de er så viktige for kjøreegenskapene og tryggheten til bilen, men det er bedre å kjøpe brukte bildekk, både sommer- og vinterdekk, enn å kjøre rundt på utslitte sier han, og legger til at det i så fall er viktig å undersøke bildekkene skikkelig før du kjøper. Nedenfor kommer Broom-eksperten med en sjekkliste som kan være smart å følge før kjøp.

Dette må du passe på når du skal kjøpe brukte vinterdekk:

Det finnes mye "Annet biltilbehør" som både er til salgs og gis bort på FINN torget.

Se flere på FINN.no