Tabea schimpf O7 Wzqme Yoqc unsplash

Nå øker biletterspørselen igjen

Sjekk hvilken bilannonse som har vært mest sett på FINN hittil i år – over 400.000 visninger!

- Vi så det rett før sommeren og vi ser det igjen nå - etterspørselen etter bruktbil er kjempehøy, og alt tyder på at mange nordmenn er på biljakt, forteller Eirik Håstein, leder for FINN motor:

I andre kvartal i år var det over 67 millioner visits/besøk inn til FINN bil, noe som er en vekst på nesten 6 prosent sett mot i fjor og en vekst på 22 prosent sett opp mot samme periode i 2019.

  • KNALLGODT BILÅR: - 2020 var et knallgodt bilår, men 2021 ser ut til å overstige fjoråret, noe trafikktallene for august på FINN bil også tyder på, forteller Eirik Håstein i FINN motor.

    KNALLGODT BILÅR: - 2020 var et knallgodt bilår, men 2021 ser ut til å overstige fjoråret, noe trafikktallene for august på FINN bil også tyder på, forteller Eirik Håstein i FINN motor.

Kan overstige fjoråret

Annonsetallene for andre kvartal viste også en sterk vekst i tilbudet i bruktbilmarkedet. Nesten 200 000 annonser ble lagt ut - som er ca. 14 prosent økning sammenlignet med samme periode i 2020 og nesten 10 prosent økning sett mot 2019.

- 2020 var et knallgodt bilår, men 2021 ser ut til å overstige fjoråret, noe trafikktallene for august også tyder på, forteller Håstein i FINN motor:

- Før sommeren så man at det flatet litt ut, nordmenn skulle på ferie og mange var kanskje mer interessert i for eksempel båt. Trafikken inn til båt var nemlig på sitt høyeste i juli. Nå i august er imidlertid bilinteressen tilbake for fullt, og vi har sett en økning på tre prosent i trafikk i år sett mot august 2020.

Flest vil ha diesel

Håstein forteller at dieselbiler fortsatt er klart mest populært å kjøpe brukt på FINN, etterfulgt av bensinbil, elbil og hybridbil.

- Dieselbiler har også vært mer populært i år enn i fjor viser tallene våre - og det ser vi på tiden det tar å selge. De siste månedene har det i snitt tatt 21 dager å selge en brukt bil på
FINN, men hvis du skal selge en dieselbil så tar det kun 19 dager. Til sammenligning tar det i gjennomsnitt 25 dager å selge en elbil, forteller han:

- Ellers viser tallene våre at det går raskere å selge en brukt bil, uavhengig av drivstoff, i år enn det gjorde i fjor. Igjen viser dette at det er høy aktivitet i bruktbilmarkedet.

Campingvogn, cabriolet og Volkswagen

På FINN bil er "campingvogn", "veteranbil" og "cabriolet" blant de mest brukte søkeordene, mens Volkswagen, BMW og Mercedes-Benz er bilmerkene med flest sidevisninger.

Og bilmerket det har blitt solgt mest av på FINN hittil i år (hvis man ser på antall annonser markert “solgt”), er Volkswagen. Den mest solgte bilen, uavhengig av drivlinje, er også Volkswagen Golf, etterfulgt av Volkswagen Passat.

Men den mest sette bilannonsen på FINN hittil i år, er en litt annen type bil.

- Vi ser gjerne en forskjell i hva slags bilannonser folk er inne og titter på, og hva slags biler som faktisk blir solgt. Den mest populære og besøkte bilannonsen på FINN hittil i år, sier jo alt om det. Det er en skikkelig lekkerbisken av et luksuskjøretøy, forteller Håstein.

  • MEST SETT: En Koenigsegg CCR fra 2008 er den mest sette bilannonsen på FINN så langt i 2021 (foto: Medhus AS)

    MEST SETT: En Koenigsegg CCR fra 2008 er den mest sette bilannonsen på FINN så langt i 2021 (foto: Medhus AS)

Luksusbil til 15 millioner mest populær

Den mest populære bilannonsen så langt i 2021 - med over 400.000 visninger, er en Koenigsegg CCR fra 2008 til den svimlende summen av 15 millioner kroner!

I annonsen stod det at bilen, som selges av forhandler Medhus AS på Billingstad, er “en av bare 18 eksisterende CCXR-modeller til salgs - med en sekvensiell girkasse med opp- og nedsifting i DTM-stil. Kun 3 av de 18 bilene ble produsert med denne girkassen”.

- Det er helt klart mange som bruker mye tid på å drømme seg bort og se på fine biler på FINN, og det er veldig ofte vi finner en luksusbil på topplisten over de mest sette annonsene, sier Håstein.

Mest brukte søkeord på FINN bil første halvår 2021:

1. Campingvogn

2. Bobil

3. cabriolet

4. veteranbiler

5. bobiler

6. amg

7. bil

8. spikertelt

9. pickup

10. elbil

Mest populære/solgte bilmerkene på FINN bil første halvår 2021:

1. Volkswagen

2. Nissan

3. BMW

4. Mitsubishi

5. Toyota

6. Audi

7. Mercedes-Benz

8. Skoda

9. Volvo

10. Ford


Stort utvalg av biler på FINN:

Se flere på FINN.no