Jostein Nina graduates 2019

Første året som tech-graduate i FINN.no

Hva får man med seg i det første året som graduate utvikler i FINN.no?

Publisert 16. september 2020 kl. 14.22

Hei! Vi er to utviklere som begge har fullført et år i FINN.no og “Graduate-programmet” som løper over en måned. Vi har lyst til å dele hva man kan forvente når man er nyutdannet og fersk i arbeidslivet, hva som har vært utfordrende og hva som har vært gøy. Vi hadde ønsket oss dette selv før vi skulle begynne å søke jobb, og før vi startet i FINN.no. Håper vi kan hjelpe dere andre nyutdannede i samme situasjon!

Oppsummering av det første året i FINN

JOSTEIN

I løpet av mitt første år har jeg sett hvor stort FINN egentlig er, og hvor mange dyktige og flotte folk som jobber målrettet sammen for å lage Norges største markedsplass. I alle FINNs avdelinger finnes det flinke folk med stort engasjement for det de driver med, som bidrar til å skape et bra produkt for brukerne, samt en trivelig arbeidsplass for alle ansatte.

Jeg har også fått sett hvor mye FINN setter pris på sine ansatte, og hvor stort fokus det er på å opprettholde et godt arbeidsmiljø. Med mange ansattgoder, samt mange faglige og sosiale arrangementer, er det ikke rart at folk trives utrolig godt i jobbene sine!

NINA

Oppstarten min i FINN var myk og spennende. Jeg deltok på et graduate program som varte en måned, sammen med en liten gruppe nyutdannede som meg. Måneden bestod av en rekke kurs, innen alt fra teknologi, FINNs strategi til arbeidsprosesser. Samtidig gjennomførte vi et lite prosjekt veiledet av forrige års graduates. Det var fint å få et fellesskap med andre i samme situasjon så tidlig i løpet, og nyttig å danne bekjentskaper utenfor eget team. Videre startet jeg som apputvikler for iOS-teamet. Jeg husker det var overveldende å se på kodebasen vår for første gang. Men heldigvis fikk jeg også et introprosjekt her som lærte meg det grunnleggende innen iOS-utvikling, før jeg skulle ta fatt på FINN-appen. I ettertid har jeg gjort mye spennende. Mitt favorittprosjekt så langt er utvikling av egendefinert utsnitt på kartet i søkefiltrene, som lar brukerne søke i nøyaktig det området de ønsker. Det var et tverrfaglig prosjekt, hvor jeg fikk samarbeidet med andre utenfor mitt team.

Hva som har vært morsomst!

NINA

Noe jeg liker spesielt godt med å jobbe i FINN, er at det alltid er noen sosiale arrangementer rundt hjørnet. Jeg har blant annet hatt gleden av å delta på tur til Lofoten, FINN Awards (julebord), hackdays og koselige lavterskel arrangementer som strikk og drikk. Jeg er også veldig glad for treningsmulighetene FINN tilbyr. Før perioden med hjemmekontor startet, gikk halve teamet mitt sammen til Bodypump hver uke. Det var gøy!

JOSTEIN

Jeg tror det gøyeste jeg har opplevd så langt i FINN var turen til Lofoten i oktober, nærmere bestemt til Svolvær. Der fikk vi gå fjelltur og padle kajakk, og vi kunne ikke bedt om bedre vær. I tillegg til flotte naturopplevelser, var vi på konsert på Trevarefabrikken i Henningsvær, og fikk servert en flott treretters middag 🎉

 • Nina Røsdal Graneggen

  Utdanning: Sivilingeniør i datateknologi ved NTNU i Trondheim

  Fun facts:

  1. Etter videregående studerte jeg et semester i Australia
  2. Min favorittdessert er mango sticky rice. Har dessverre ikke funnet det på menyen i Norge, men vaffel med oppkuttet mango på er et godt alternativ.

 • Jostein Kringlen

  Utdanning: Datateknologi ved Universitetet i Bergen

  Fun Facts:

  1. Jeg har møtt den “ekte” julenissen i Rovaniemi, Finland.
  2. Jeg kan løse en Rubiks kube på under 2 minutter.

Utvikling og hva vi har lært

JOSTEIN

Jeg har først og fremst lært masse nytt rundt teknologier og utvikling. Jeg har også lært at FINN er bygget opp av så utrolig mye mer enn det man ser når man er inne på nettsiden, og at den er i konstant endring, selv om man ikke alltid kan se endringene visuelt. I tillegg har jeg også tatt til meg mye lærdom om hvordan det er å jobbe i et større team med eierskap til flere kodebaser, samt hvordan det er å samarbeide med kolleger på kryss og tvers av teams og avdelinger.

NINA

Som iOS-utvikler i FINN har jeg lært hvordan utvikle applikasjoner for et stort utvalg brukere. Jeg må alltid ha i bakhodet at en feature skal benyttes fra enheter med ulikeskjermstørrelser, ulike versjoner av iOS, dark/light mode og tilpasses til universell utforming.Når jeg gjør endringer backend, må jeg ta hensyn til at brukerne har ulike versjoner av appen, og hvordan endringene vil påvirke disse. Selv om nye endringer fungerer bra på min mobil, gjør de ikke nødvendigvis det på alle andre mobiler der ute.

Hva som har vært mest utfordrende

JOSTEIN

Jeg tror det mest utfordrende har vært å sette seg inn i de forskjellige teknologiene og kodebasene som er i bruk i mitt team, og i FINN generelt. Med en fin blanding av eldre og nyere teknologier, fordelt på mange applikasjoner, har det tatt litt tid å bli skikkelig komfortabel med å gjøre større endringer som påvirker FINNs brukere i stor grad.

NINA

Som helt fersk i gamet var det utfordrende at jeg var redd for å lage bugs, siden jeg visste koden min skulle brukes av tusenvis av mennesker. Etter hvert har jeg blitt mer komfortabel med tanken på at bugs av og til oppstår, fordi jeg vet vi har gode verktøy for å fange de opp raskt og fikse de underveis. Derfor slipper jeg heldigvis å gå med hjertet i halsen når min nye feature skal releases.

Men, heldigvis er folk i FINN veldig glade i å dele kunnskap, så man kan alltids spørre om hjelp! :) legger Jostein til.