ADA nettverk feb 2020

ADA-nettverket på bedriftsbesøk hos FINN!

For tredje år på rad fikk FINN.no besøk av NTNUs jenteprosjekt ADA, hvis mål er å få flere jenter til å velge teknologi. Dette er et tema som nybakt digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland engasjeres av, og hun tok turen innom for å møte både jentene fra ADA og FINN for å dele sine tanker om hva regjeringen kan gjøre!

Publisert 4. mai 2020 kl. 14.00

NTNUs jenteprosjekt ADA har som motivasjon å rekruttere, motivere og utdanne jenter til IKT bransjen, blant annet gjennom to karrierenettverk og målrettet arbeid for å øke trivsel og motivasjon i studietiden. Dette er superviktig og relevant for FINN, og derfor gikk vi inn som sponsor av prosjektet i 2018.

Som en del av dette samarbeidet, bidrar FINN inn i årlige samlinger. “Oslobesøket” er ett av fire treff, og formålet her er at bedrifter og studenter skal bli bedre kjent. Jentene som kom på besøk er førsteårsstudenter, og de studerer alt fra informatikk, datateknologi, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk og robotikk, matematikk og elektronisk systemdesign og innovasjon.

De fikk høre Siddise Hirpa som jobber som utvikler, snakke om hvordan en vanlig arbeidsdag ser ut for henne i FINN. I tillegg holdt Lotte Johansen og Tom Widerøe sin inspirerende workshop i Universell utforming. Videre snakket Bente Ulvestad om hvordan hun ble interessert i teknologi og hvorfor vi trenger flere kvinner som jobber innenfor dette feltet.

Til slutt var vi også så heldige at Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland tok turen innom. Hun deler naturlig nok engasjementet rundt kvinner i teknologi, og teknologi og samfunn for øvrig, og hun delte sine tanker og arbeid rundt dette.

Tusen takk til alle involverte for en flott og inspirerende dag.