Image from i OS 17

Orden på hjemmekontoret

Sliter du med motivasjonen og strukturen på det digitale hjemmekontoret? Da er vi glad for at du er her, fordi vi har fått Thuy, som til vanlig jobber som designer i FINN, men som også har vist seg å være en særdeles strukturert og velorganisert type, til å dele sine 5 beste tips for hvordan han holder produktiviteten oppe, kreativiteten brennende heit og hodet klart!

Publisert 1. februar 2021 kl. 15.08


Orden på hjemmekontoret gir orden i hodet

Sliter du med å få motivasjon og struktur på hjemmekontoret med hverdagen som nå kun skjer digitalt? Da er jeg glad for at du er her, for jeg har fått lov til å dele mine 5 beste tips for hvordan jeg holder produktiviteten oppe, kreativiteten brennende heit og hodet klart.

1. Marie Kondo that hjemmekontor!
Hovedsentralen for arbeidet ditt må være ryddig og tillate godt arbeid. Reorganiser de tingene du bruker hver eneste dag og rydd unna resten som du ikke trenger. Her er altså kunsten å holde og skape gode rutiner. Som Marie Kondo ville sagt: “Takk de tingene du ikke trenger lenger og pakk dem unna!”.

2. Rydd pulten din
Noe som de fleste har opplevd i Koronatider er at dagene og kveldene glir lett i hverandre. Det kan da være lurt å skape rutiner for å skille disse tydeligere. Prøv å avslutte hver dag med å rydde pulten, da kan du starte morgendagen med en "clean slate" og rom for nye idéer.

3. På mobilen: Kun de aller viktigste appene
I samme spirit som med hjemmekontoret så er det også essensielt å reorganisere mobilskjermen sin slik at de viktigste appene kommer først. Jeg og min samboer deler Handleliste og har den lett tilgjengelig med en widget på forsiden.

Bonus-tips:
de viktigste appene betyr ikke de du bruker mest tid på. Fjern derfor apper som sluker tiden (sosiale medier) fra forsiden og inn i appbiblioteket ditt, så slipper du å bli lokket inn dit hver bidige gang du åpner telefonen. Og for all del, skru av varslinger fra Instagram og Facebook. Se hvordan du organiserer hjem skjermen i iOS 14.

4. På mobilen: Skru av “jobb-skjermen" i helgene
Hodet trenger pauser innimellom. Organiser appene dine slik at du har alle jobbrelaterte apper på en app side. På den måten kan du på slutten av arbeidsdagen på fredag skru av “jobb-skjermen" slik at du unngår å gå i de dårlige vanene av å sjekke jobbchatten gjennom helgen. Det kan som regel vente til mandag. Se hvordan her

5. Fokuslapper
Start dagen med å skrive ned de viktigste arbeidsoppgavene du skal gjøre på en post-it lapp og klistre den på skjermen din. Det beste med dette er at du får du gleden av å brette dem og kaste dem når du er ferdig. Jeg bretter alle mine fullførte oppgaver og legger dem en liten skål som jeg tømmer før jeg tar helg. Da kan jeg gi meg selv en klapp på skulderen og ta en velfortjent helg.

Det handler om å skape mulighetene
Når du innreder en stue, så har man ofte en behagelig sofa tilgjengelig slik at du kan slappe av, noen levende lys for å skape stemning og bilder på veggene av dem du er glad i for å gi perspektiv. Her har du lagd mulighetsrommet til å slappe av.

Hvis du benytter samme tankesett for hjemmekontoret så kan kanskje du også skru opp produktiviteten, kreativiteten og energien til 11. Whoohoo! 🎉

Let's go!

Kort om meg og hva jeg fikler med i FINN.no
Mitt navn er Thuy Gia Nguyen og er app designer i FINN.no. En app som brukes av millionervis av nordmenn og damer hver eneste dag. Det kan oppleves litt skummelt noen ganger med et så stort ansvar, men stort sett er det utrolig spennende og utfordrende på alle måter. Sammen med 36 designere utgjør vi en av norges største in-house UX miljøer. Jobben vår går ut på å løse brukeropplevelses behov for våre brukere slik at de skal sitte igjen med følelsen av at ting “bare fungerer”. For oss er det en selvfølge at et verktøy man bruker flere timer på om dagen skal føles naturlig, intuitivt og behagelig.

Akkurat nå har jeg og et lite team fått lov til å dykke litt dypere i et case hvor vi utforsker og eksperimenterer med hvordan FINN.no hadde sett ut og fungert om vi skulle ha bygget den helt fra bunnen av, men for de unge som er vokst opp i en verden med smarttelefoner, matbestilling på døren og strømmetjenester. Dét er litt av en mulighet det som både engasjerer og inspirerer.

Følg FINN UX DESIGN på Instagram
https://www.instagram.com/finnuxdesign/