Kaija 028c

Hvor viktig er livskvalitet for å lykkes i jobben?

Vår arbeidshverdag er i endring. Hva gjør det med oss? Hvordan spiller egen livskvalitet inn på hvordan man presterer i jobben sin?

Publisert 15. oktober 2020 kl. 10.32

Vår dyktige og kule Produktdirektør i FINN, Kaija Ommundsen, har stilt opp i Deloitte sin podcast, Deloittecast, hvor temaet var “wellbeing” på jobb. Det er ingen overraskelse at 2020 har vært et annerledes år, hvor hverdagens vaner og rutiner har blitt utfordret til det nesten grenseløse, både privat og i arbeidslivet.

Hvordan spiller egen livskvalitet inn på hvordan man presterer på jobb? Hvordan skal man klare å holde motivasjonen og arbeidsmoralen oppe når man kun ser kollegaer på skjerm? Unntakstilstanden som traff oss i mars 2020 er plutselig blitt normaliteten, og mest sannsynlig også en stor del av fremtiden. Dette fører med seg tanker, refleksjoner og også behov for endringsvilje for alle arbeidsgivere der ute.

Kaija og organisasjonspsykolog og Director i Deloitte, Frøydis Høgsætsnakker, deler sine erfaringer og refleksjoner rundt hva som skal til for å ha det bra på jobb.


Hei Kaija, du stilte nylig på Deloitte sin podcast “Deloittecast - Hvordan dyrke well-being med FINN.no”. Hva betyr dette temaet for deg?

Det betyr veldig mye. Jeg tror at om vi har det bra på jobb, vil vi skape bedre produkter, opplevelser og verdi for våre kunder og brukere som igjen vil gi verdi til samfunnet og som gjør oss i stand til skape økt verdi for våre eiere.

For noen kan det være krevende å holde på motivasjonen i tiden vi lever i. Hva blir du selv motivert av?

Jeg blir motivert alt det bra som skjer og skapes i organisasjonen vår av de flinke folka våre. I tillegg blir jeg motivert når vi klarer å løse problemstillinger, ta beslutninger og komme videre.

Hva vil du si er det viktigste dere snakket om i podcasten?

Hvor viktig det er med trygghet og tillit i alle ledd. Da skaper vi rom for at en kan være seg selv, tørre å satse og tørre å feile.

Dere nevner ansvar; at man selv skal ha rom for å kunne ta ansvar for sin jobb og sine arbeidsoppgaver. Hva betyr frihet under ansvar for deg?

Når det gjelder å ta ansvar, tenker jeg det handler om å sette seg inn i hvordan det en gjør henger sammen med det større bildet, hvordan det bidrar til den overordnede strategien, at man forstår og tenker FINNs beste.

Når det gjelder frihet, handler det om å ha tillit til at de som er satt til å gjøre jobben får spillerom til å ta valg og finne løsninger.

Hvordan tenker du at man skal finne frem og beholde motivasjonen når man er på hjemmekontor? Hva bør selskapet kontra enkeltpersoner gjøre?

Hva selskapet kan gjøre, er mye av det FINN allerede er svært gode på: jobbe med verdier, mening, kultur, felles retning, ledertrening, oppfølging av hver enkelt medarbeider, feire gode prestasjoner, skape åpenhet for å feile og lære. Alt dette må vi fortsette med selv om det er hjemmekontor.

Selv må jeg ta ansvar for min egen motivasjon og gjøre det jeg kan for å ha det bra. Gjøre mine morgenrutiner, lage en god kopp te, lage lunsj jeg gleder meg til å spise, komme meg ut når det er mulig og møte folk om det er mulig. Jeg tror vi alle må ta ansvar for vårt eget velvære og selv finne ut hva som skal til for at vi skal ha det bra. Livet blir det vi gjør det til.

Hva synes du er det beste vi gjør i FINN for “wellbeing”?

Skal jeg trekke frem en ting er det kulturen vår - at FINN gir rom for å være seg selv.

Takk for at vi fikk ta en prat med deg <3

Takk for at dere er interessert i å høre på meg <3 <3 <3