Puse FINN regnoncho

Wellbeing i FINN

Som arbeidsgiver er det ikke bare enkelt å bidra til at folk har det fint når vi ikke lenger sees. Som et lite lavterskelsbidrag ønsket vi derfor å inspirere folka i FINN til gjøre hverdagen litt bedre, gjennom den ukentlige spalten vår: Wellbeing i FINN.

Publisert 12. februar 2021 kl. 15.48

Som arbeidsgiver er det ikke bare enkelt å bidra til at folk har det fint når vi ikke lenger sees. Som et lite lavterskelsbidrag ønsket vi derfor å inspirere folka i FINN til gjøre hverdagen litt mer behagelig, interessant, innholdsrik eller hva det måtte være, gjennom den ukentlige spalten vår: Wellbeing i FINN. Vi tror nemlig at folks ve og vel spiller en stor rolle når det kommer til motivasjon, inspirasjon og engasjement.

I spalten deler vi ukentlig små portrettintervju med noen av våre ansatte. Hensikten er å inspirere hverandre til å ta tak i hverdagen dersom man synes tilværelsen innenfor husets fire vegger begynner å bli ensformig og kanskje litt uinspirerende. Kanskje trenger man et spark bak for å komme i gang med noe nytt? Kanskje man oppdager en “ukjent kollega” med en felles interesse. Kanskje man bare synes det er gøy å lese hva andre driver med. Uansett ønsker vi at folk skal ha det bra!

Til nå har vi snakket med fem fine folk om hva akkurat de gjør for å ha det fint i tiden vi lever i.

Irina Brun jobber som utvikler og hun minner oss på at pandemien har gitt oss tid til å utforske gamle interesser som kanskje har ligget brakk. Selv har hun meldt seg opp til en online coaching-utdannelse med utgangspunkt i at hun tidligere ønsket å bli psykolog. Hun har også laget en fin liste over hva man kan gjøre for å øke sin egen wellbeing på hjemmekontoret.

  1. Pynt deg på morgenen!
  2. Ta på noe fint, og kanskje til og med ta på parfyme?
  3. Slå på musikk mens du spiser frokost.
  4. Ha en nydelig blomsterbukett på bordet.
  5. Spis lunsj ute på en kafe, eller lag noe godt som du ikke har laget før.
  6. Gjør noe nytt hver dag eller overrask deg selv med nye måter å gjøre vanlige ting på. F.eks. ta på forskjellige sokker, prøv en ny type pålegg, puss tenner i mørket, osv. Gjør det om til en lek!

For nesten samtlige som har stilt opp i spalten så langt, ble bevegelse i hverdagen dratt frem som viktig. Så enkelt, men hei, også ganske vanskelig når dørstokkmila aldri har føltes lengre.

Som sjefen på FINN torget, Kathrine Opshaug Bakke, sier: “(...) det som har vært viktig for meg er å sikre at jeg kommer meg ut i dagslys og beveger meg hver eneste dag. Derfor tar jeg nå de møtene jeg kan som telefonmøte, mens jeg går opp og ned Akerselva. Jeg har uformelle møter med teamet mitt for at vi skal få snakke litt om løst og fast og avslutter jobbdagen med å gjøre noe som får meg bort fra skjermen som f.eks. Yoga”.

Henrik Brautaset Aronsen minner om DNT-hyttene som man under pandemien kan bruke helt uten at man må dele køyeseng med en ukjent sjel. Dét er ganske luksus! I tillegg benytter han også enhver anledning som FHI tillater det, til å sykle med en gruppe venner før jobb to ganger i uken, eventuelt kjører han en liten dykke-session på kvelden (kanskje ikke så lavterskel, men veldig inspirerende!).

Både Sandra Tronstad og Anne Sandvin er flinke til å fokusere på, og minne oss på det som faktisk er bra med å jobbe hjemmefra. Anne har faktisk gått konkret til verks, og har laget seg en liste over hvilke fordeler det er ved å jobbe fra stua (for eksempel dokø. Husker du hva det er?).

Sandra fokuserer på den hyggelige atmosfæren når det er vinter og kaldt, og tenner i peisen og brer teppet over skuldrene. Hun lar ikke dårlig vær stoppe henne, og går gjerne en morgentur i all slags vær, og en treningsøkt på ettermiddagen. Hun utfordrer forøvrig også resten av FINN-folka til å gå lange morgenturer, uansett vær, med podcast på øret. “Motion creates emotion” sier hun så fint. Sandra er nemlig opptatt av å ha en morgenrutine som setter henne i riktig humør for resten av dagen. Og dét, det skal man ikke kimse av!

Har du tenkt over hva du gjør for å ha det så bra som mulig på hjemmekontoret? :)