Kathrine Opshaug Bakke Shpoc

Arbeidsmiljøet i FINN er helt fantastisk!

I FINN er man opptatt av personlig utvikling, et godt fagmiljø, og at folk skal ha det skikkelig bra på jobben. Da er det kanskje ikke så rart at bedriften har havnet på listen over Norges beste arbeidsplasser hele 13 ganger på rad.

Publisert 18. februar 2020 kl. 9.56

Det er mange grunner til at jeg har det bra på jobben. Personlig føler jeg at jeg har blitt satset på, noe som igjen gjør at jeg ønsker å videreutvikle meg, sier Kathrine Opshaug Bakke (33) som har bakgrunn som Management trainee i Schibsted og produktsjef for Shpock i Østerrike, og som i dag jobber som produktdirektør for FINN Torget.

— Jeg jobbet også som produktsjef for FINN reise i to år før jeg fikk muligheten til å ta utfordringen som produktdirektør for Torget. Torget er et viktig område i organisasjonen, noe som understreker at FINN har tillit og tro på meg. Muligheter som dette viser at bedriften ser på personlig utvikling som en viktig bærebjelke for bedriften og for meg som ansatt, fortsetter Kathrine.

Viktig å bli sett og hørt

For at en bedrift skal ha motiverte og engasjerte ansatte må en god miljø- og arbeidskultur ligge til bunns i bedriftens kjerne. I tillegg må det satses på utvikling, der ledere delegerer arbeidsmuligheter til de som fortjener det, men også til de som virkelig ønsker det. Det må også legges til rette for godt samarbeid på tvers av team og avdelinger.

FINN er en bedrift som legger til rette for alt dette, noe også Marte Austdal (35,) som jobber som systemutvikler bekrefter. Marte, som har jobbet i FINN i over fem år og har bakgrunn som dataingeniør, støtter oppunder kollega Kathrines ord når det gjelder tilliten man får i bedriften.

— Når du blir sett og hørt gir det motivasjon og trygghet i jobben du gjør hver dag. Er det noe du vil fordype deg i, eller noe du har lyst til å lære er det enkelt å si ifra til lederen din. Som regel vil du få hundre prosent støtte, såfremt det er med på å bidra til din egen utvikling og at FINN når sine mål, sier systemutvikleren.

Solid takhøyde

Mye av den kollegiale stemningen på jobben dannes når det er åpenhet og rom for diskusjon og god kommunikasjon, både ansatte seg i mellom, men også mellom ledere og ansatte. I tillegg er det viktig med takhøyde, som er en av verdiene til FINN.

— Lederen min og jeg har jevnlige en-til-en-samtaler hvor vi går gjennom arbeidsoppgaver og ting som kan gjøre hverdagen min bedre. I utviklingssamtaler går vi gjennom personlige utviklingsmål, og hva vi ønsker å videreutvikle. Dette følges opp underveis slik at jeg kan forsterke det jeg er god på, og også tilegne meg ny kunnskap fra de rundt meg, sier Kathrine, og støttes igjen av Marte;

— Jeg er også superfornøyd med min leder. Vi har møter annenhver uke for en liten gjennomgang på hvordan det går, om jeg trenger noe, og om jeg rett og slett har det bra. Lederne på tvers av de ulike områdene tilrettelegger for min arbeidssituasjon og livssituasjon slik at jeg skal kunne yte best mulig på jobb, og samtidig ha det så bra som mulig her og hjemme.

Fantastisk arbeidsmiljø

FINN er en bedrift preget av åpenhet, lekenhet og godt humør – noe som gjenspeiles i de koselige og særegne lokalene. Det åpne kontorlandskapet i Grensen 5-7 består av møtepunkter, sittegrupper og treningsrom, men også private soner for egentid. Lokalene legger til rette for samarbeid og muligheter for at folk også kan samles i grupper for sosiale aktiviteter.

— Vi har mange sosiale grupper på tvers av organisasjonen. «Velferdstinget» er et tiltak som gir oss muligheten til å søke om støtte til interessegrupper så lenge vi er flere enn ti kolleger som ønsker å danne en gruppe og gjøre noe spennende eller gøy. Vi har flere aktiviteter og grupper. «Strikk & Drikk» var kjempepopulært tidligere i år, og så har vi også hatt grupper med sjokoladesmaking, surfing, og leirdueskyting, forteller Marte.

— Maten vi får fra kantinefirmaet vårt, Dugurd, må også sies å være helt fantastisk god. I tillegg er den sunn, kortreist og med en bærekraftig profil. Fordi den er så god har vi gratis SATS-treninger tre ganger i uken for oss som jobber i FINN, sier Kathrine og humrer.

FINN har også kurs for løping, klatring, og skigåing for de som er mer interessert i de mer sportslige initiativene, og deltar med lag på blant annet Holmenkollstafetten og Toughest.

— Arbeidsmiljøet her er rett og slett helt fantastisk, og vi har det veldig bra i FINN, avslutter Kathrine og Marte.