Sommerstudenter 2021

FINN Sommerstudenter 2021

Sommeren 2021 troppet 6 studenter opp i FINNs lokaler i Oslo sentrum for å jobbe med årets sommerprosjekt. I de åtte ukene de jobbet for FINN, utviklet de "FINN Mine Utmerkelser". Dette er en superkul og betydningsfull tjeneste som både de, og selvfølgelig hele FINN, er veldig stolte av. Teamet bested av utviklerne Anhkha, Carl, Ellen og Sofia, samt UX Designerne Eila og Nora.

Publisert 13. september 2021 kl. 14.07

Oppgaven studentene fikk utdelt var "Hvordan kan vi skape tillit gjennom å feire brukernes egne prestasjoner på FINN?". Og der gikk startskuddet!

Forarbeid
I arbeidet med FINN Mine Utmerkelser startet studentene med grundig research. De gjorde geriljaintervjuer, dybdeintervjuer og arrangerte workshops. I tillegg snakket de med de øvrige ansatte i FINN. Dette ga dem den innsikten de behøvde for å vite hva de skulle fokusere på for å engasjere alle FINN-brukerne der ute.

Løsningen
Studentene opprettet nettsiden "Mine utmerkelser". Her feires utmerkelser til individuelle brukere på FINN gjennom badges (merker), i tillegg til at den viser penger tjent. Et tredje kult element er at de også tok i bruk data fra fjorårets sommerprosjekt, FINN Miljøbidrag, for å lage en oversikt over brukernes eget miljøbidrag gjennom sine handler på FINN.

Det er verdt å nevne at for at en transaksjon skal telles med, må annonsen markeres som solgt og knyttes til en kjøper. Transaksjoner gjennomført før 1 august 2021 teller heller ikke med.