A Mir sykkelsprint

Amir - sykkelsprint

Vi kan alle være enige om at hjemmekontoret kan by på ulike utfordringer. Blant annet kan det å holde seg aktiv kanskje være krevende for noen. Amir har gjort noe med dette, og tatt det til en helt nytt nivå!

Publisert 25. september 2020 kl. 15.21

Alle har ulik strategi for å håndtere hverdagen på hjemmekontor, og for de fleste i FINN er det nettopp hjemmekontor som fortsatt gjelder. Hvordan man holder man seg inspirert, motivert og aktiv er nok individuelt; noen tar "walk- and talks", andre tar en løpetur i lunsjen, mens noen kanskje leser en bok. Vi har snakket med en som har tatt dette med å bevege seg til en helt nytt nivå. Nemlig å sykle høyt og langt. Hver. eneste. dag.

Hei Amir, Hvordan holder du deg motivert i disse hjemmekontor- og covid-19 tider?

Det er ikke så lett, det er mange restriksjoner og man må ta mange forholdsregler. Men, det er mulig. Man må bare være ekstra kreativ og tilpasse planer og hverdagen underveis.

Du har syklet masse siden kontoret stengte i mars. Fortell oss om det.

Sykling er jo en veldig fin aktivitet, man får oppleve nye steder, og det er en aktivitet som kan gjøres alene. Men ja, jeg er en solskinnsrytter, så jeg har prøvd å komme meg ut så lenge det er fint vær. Det handler om å ikke bruke hele dagen foran skjermen. Komme seg ut og få friskt luft. Men først og fremst har det handlet om å bli vant til å sitte på setet. Man må liksom venne seg til det.

Hvorfor startet du å sykle? Hvordan kom du på ideen?

Fordi det er gøy. Man må jo like det man gjør, ellers blir det forferdelig slitsomt i lengden.

Det er i grunn en helt meningsløst og idiotisk ide, men den er veldig enkel. Det handler om å sykle mest mulig oppover i løpet av én måned (31 dager). Ideen fikk jeg da det slo meg at jeg ønsker å utfordre meg selv fysisk og psykisk.

Hvorfor sykler du samme strekning hver dag?

Da målet mitt var å sykle mest mulig oppover så måtte jeg finne en oppoverbakke, sånn at jeg ikke kaster bort tid på å sykle flate veier. På denne måten er det mulig å få flest mulig høydemeter. Det må selvfølgelig være en overkommelig oppoverbakke.

Jeg vil bare påpeke alt er relativt og at jeg har opparbeidet meg evnen til å gjennomføre dette over veldig, veldig langt tid.

Blir det noen gang kjedelig?

Nei, eller jo til tider. Det spørs hvordan man ser på det. Det har ikke handlet om å “ikke-kjede” seg for meg, men heller gjennomføringen. Jeg ble jo kjent med mange mennesker og flere av dem kom innom hver dag for å sykle noen runder sammen med meg.

Hvordan holder du deg motivert?

Man må jobbe veldig mye med det psykiske, over veldig langt tid. Det handler om å finne ut hvorfor man gjøre det man gjør. Hvis du vet hvorfor, og du tror på det så er mye av jobben allerede gjort.

Også må du kunne stole og tro på deg selv. Det er vanskelig ja, men vi mennesker har en sinnsykt evne til å holde ut. Og det er akkurat det jeg har ønsket å utfordre.

Jeg vet at jeg er et heldig menneske som bor i Norge og som har mulighet til å faktisk bruke hele ferien og fritiden min på å sykle. Ikke mange som har mulighet til det rundt i verden, selv om de skulle ønske det. Det gir meg en slags følelse av takknemlighet.

Har du syklet aktivt tidligere?

Aldri aktivt, jeg fikk min første sykkel sommeren 2015. Men har gjort noe lignende tidligere, hver gang med helt ulikt utgangspunkt.

Hva er målet ditt med syklingen?

Holde meg aktiv, samt inspirere andre til å skape sin mening, komme seg ut og eie sin hverdag og livet sitt.

Du har har blitt intervjuet av både TV og radio den siste tiden. Dette er jo veldig kult! Hvordan har det kommet seg?

Det er veldig stas, det må jeg innrømme. Det er kult med oppmerksomhet rundt det man gjør. Det betyr bare at andre synes at det er kult også. Det er ikke mange syklister som kan si at de har blitt oppringt under direktesendt Tour the France sending. Men jeg har fortsatt beina godt plantet på bakken.

Hva har du lært under denne tid?

Jeg har i løpet av denne perioden lært 3 ting:
1. Smile
2. Våge
3. At universet ikke skylder meg noe som helst

Hva vil du tipse andre om, som ønsker å gjøre noe ekstra, eller bare få opp aktivitetsnivået?

Først og fremst, bare kom dere ut. Start med en liten trasketur, det er så lett å bli overveldet og stille alt for høye krav til seg selv. Ta det steg for steg, og ha en langsiktig plan for din aktivitet. Det var sånn jeg startet. Prøv flere aktiviteter, du vet aldri om du har en skjult talent eller ikke.

Det er fort gjort å kjede seg hjemme i disse tider, det handler om å bryte litt med vaner og finne på nye ting. Men ikke glem reglene for smittevern!