Video
SOLGT

Volkswagen LT

31 AAC Sinus (EU-godkjent nov 2022)

Modellår
1992
Kilometer
116 124 km
Girkasse
Manuell
Drivstoff
Diesel

Beskrivelse

Selger noe motvillig en svært unik 1992 VW LT 31 AAC Sinus camper med noe motortrøbbel som gjør at den kjører en stund før den begynner å hoste og må ta seg en hvil før den kan kjøre videre hvorpå det samme gjentar seg. Har stått 6 år på låve, og kun blitt kjørt en liten tur fra Oslo til Grimstad i fjor, hvor Sinus trengte veihjelp tre ganger for å klare reisen.


Jeg trodde først det var parafinen i dieselen som hadde fordampet og ført til fortening i drivstoffsystemet, men etter å ha fått dieselfilteret byttet tre ganger på autorisert VW-verskted, samt demontert og rense tanken, og installert nye deler av rørsystemet, så hjalp det ikke. Registerreimene har blitt byttet da disse hadde sprukket litt opp (VW Møller), samt full service er tatt (VW Møller), helt nye sommerdekk er montert og EU-kontrollert til november 2022 (VW Gromstad) fra da av blir Sinus regnet som veteranbil. Hadde én feil på EU-kontroll (dårlig trykk på brannslukkingsapparatet). Svært lite rust under Sinus, om noe i det hele tatt, men noe på karosseriet (se bilder) som burde utbedres om Sinus skal stå ute. En liten lekkasje i taket, da silikonen ser ut til å ha tørket ut rundt takvinduet. Omlag kr 45 000,- har blitt påkostet Sinus det siste året, og jeg selger Sinus med tap.


Sinus har 3 registrerte eiere, hvor på jeg er én av dem, og de to andre er et brødrepar som eide Sinus før meg.


Interiøret er i dampformet tre og er en prototype som ble produsert for å vise hva som er mulig å få til på understellet til LT 31, og ble videreutviklet til den velkjente Florida-modellen, veldig flott og bevaringsverdig. Gassystemet har ikke fått nødvendig service, og må gjøres av en evnt. kjøper før interiøret tas i bruk. Badet har full høyde dusj, kjøkkenet har to kokebluss og kjøleskap, og sovehemsen har plass til to ekstra personer (fire totalt).


Sinus selges som den er, med håp om at en kyndige entusiast kan overta Sinus og få ordentlig fart på Sinus, da jeg i tillegg har en VW California som krever mye pleie og tid. Sinus starter og går fint på tomgang, enn om noe mye hvit røyk i starten (testet og bekreftet av VW Gromstad). Jeg ser gjerne at Sinus hentes på lasteplan/med veihjelp fra låven i Grimstad, da det er uvisst hvor langt Sinus kjører etter enda en vinter på låve. Slik Sinus står nå er Sinus ikke ferieklar. Én hjulkapsel mangler.


Jeg er ingen bilmekaniker selv, men ut i fra hva jeg nylig har hørt fra mer lærde, så vil et neste naturlige steg være å sjekke toppakningen, og evnt. bytte denne. De sier at symptomene tyder på at det er denne som er gåen, som fører til at kjølevæske siver inn i én eller flere sylindre når motorblokken er varm og er med på å kvele motoren (temperatursensoren viser normal og stabil temperatur hele tiden) - derav hvit røyk ved oppstart. Andre lærde strides, og mener det er sprekk i topplokket. Da naturlig nok med forbehold om at det kan være noe helt annet som er galt, og Sinus selges som den står.


Sinus kommer med to nøkler, takboks, solcellepanel samt alt av puter, gardiner, madrasser med mer som hører til. Full servicehistorikk følger Sinus, og perm med alt av dokumentasjon og kvitteringer følger med.


Jeg svarer på spørsmål så godt jeg kan.

Spesifikasjoner

Omregistrering
1 139 kr (avgifter)
Pris eks omreg
133 861 kr
Årsavgift
Les mer
1. gang registrert
25.03.1997
Farge
Hvit
Interiørfarge
Naturtre
Hjuldrift
Bakhjulsdrift
Effekt
92 Hk
Sylindervolum
2,4 l
Vekt
2 650 kg
Antall seter
3
Karosseri
Kasse
Antall dører
4
Antall eiere
3
Bilen står i
Norge
Salgsform
Bruktbil til salgs
Avgiftsklasse
Personbil
Reg.nr.
JU73037
Chassis nr. (VIN)
WV2ZZZ21ZNH002427
Maksimal tilhengervekt
750 kg

Utstyr

  • Soltak/glasstak

Selgers kjennskap til bilen

Er eller har motoren vært trimmet?

Nei

Reklamasjonsrett ved kjøp fra privatperson

Normalt gjelder 2 års reklamasjonsfrist mot skjulte feil og mangler. Reklamasjonsretten brukes hvis produktet er i dårligere stand enn det du hadde grunn til å forvente, basert på informasjon du har fått fra selger. Vær oppmerksom på at begge parter kan fraskrive seg reklamasjonsretten dersom dette er tydelig spesifisert i en kjøpekontrakt.

Les mer om reklamasjonsrett på FINNs hjelpesenter.

4886 Grimstad
Kart
Du må være logget inn for å se profilen

Nyttige lenker

Sjekk tid for neste EU-kontroll

Sjekk heftelser på JU73037

Få tilbud på lån for denne bilen

Annonseinformasjon

FINN-kode 211952764
Sist endret 20. jul. 2021 08:44

Rapporter annonse

Annonsen kan være mangelfull. Fullstendig salgsinformasjon og opplysninger iht. opplysningsplikt kan fås direkte fra selger.