SOLGT

Alubat Levrier 14

Rask og solid langturseiler, Nora Simrad, selges

Pris 1 300 000 kr
Tilstand
Brukt
Type
Seilbåt/Motorseiler
Merke
Alubat
Modell
Levrier 14
Årsmodell
2006
Lengde i cm
1476 cm
Lengde i fot
48 fot
Bredde
420 cm
Dybde
220 cm
Motor Inkl.
Ja
Motorfabrikant
VP D2 55 HK
Motortype
Innenbords
Motorstr.
55 hk
Maks fart
16 knop
Drivstoff
Diesel
Vekt
11 000 kg
Materiale
Aluminium
Farge
Grå
Sitteplasser
10
Soveplasser
10
Sjekk Småbåtregisteret

Beskrivelse

Vi har siden 2006 hatt gleden av å seile vår Alubat Levrier 14 rundt jorda gjennom et sameie kalt Seilsamvirket. For mer informasjon om denne turen og utfyllende info om båten, se www.seilsamvirket.net. Turen har nå for vår del kommet til sin avslutning, og båten ligger klar i Tyrkia for prøveseilas for eventuelle nye eiere. Aktuelle budgivere kan få benytte båten en gratis uke i løpet av vinteren.

Båten er i aluminium og bygget ved Alubat-verftet i Frankrike, hvor også de velkjente Ovni-båtene produseres. I motsetning til en Ovni, har vår båt fast kjøl og vannballasttanker, og er dermed bygget for rask cruising over verdenshavene. Vi har logget over 16 knop med spinnaker, men mer typisk hastighet er 9-13 knop når vindforholdene er gode. Båten har gjort det godt i havseilaser som f.eks ARC fra Cape Town til Rio, der det ble klasseseier. Den er utstyrt med rigg fra Sparcraft og seilgarderobe bestående av storseil, 2 stk genua, kryssfokk, gennaker og spinnaker.

Dette er en båt som er langt mer solid enn de glassfiberfarkostene mange andre seiler rundt på verdenshavene med. Samtidig seiler den fra de fleste, og den er stor nok til å være komfortabel når det blåser mye og sjøen er grov. Aluminiumsskroget gjør at du tåler eventuelle uheldige møter med korallrev og is. Høy cruising-speed betyr at du kan utnytte de gode værvinduene ved lengre havkryssinger. Vi har fått testet båten under alle tenkelige værforhold på vår jordomseiling, og vet at den gjør jobben. Nå håper vi den kan overtas og klargjøres for ny tur av andre eventyrlystne.

Båten var flunkende ny i 2006, og var den gangen sponset med alt tenkelig utstyr fra Simrad/B & G, derav navnet Nora Simrad. Den gangen kostet båten oss om lag 2,8 mill ekskl. mva, der seil og mye utstyr inngikk. I tillegg hadde vi rabatter og sponsing til en verdi av noen hundre tusen. Båten er registrert i NOR, men er kun seilt i utlandet og det er derfor ikke betalt moms. Alt av investeringer er dokumentert gjennom sameiets regnskaper. Båten har blitt oppgradert og vedlikeholdt jevnlig underveis, men siden 2006 har den seilt langt, og den har nå behov for en oppgradering både når det gjelder seilgarderobe og elektronikk. Dette reflekteres i den prisen vi forlanger. Budsjetterer du med noe servicearbeid, utskiftinger, og litt egentid på vedlikehold og finish vil du her ende opp med en fantastisk båt for langturseilas.

En test av båttypen kan leses på http://www.seilsamvirket.net/library/PBO-0408-Cigale.pdf. Her omtales Cigale-versjonen som har salong akter, vår Levrier-versjon har tradisjonell løsning med salong midtskips og to lugarer akter, ellers er den lik.

Ta kontakt for mer informasjon om båten, utstyr ombord og nødvendig vedlikehold.

Utstyr

Båten er fullt utstyrt for jordomseiling inkl. kommunikasjonsutstyr, navigasjonsutsyr, sikkerhetsutstyr, autopilot, gummijolle m/påhengsmotor.

Reklamasjonsrett ved kjøp fra privatperson

Normalt gjelder 2 års reklamasjonsfrist mot skjulte feil og mangler. Reklamasjonsretten brukes hvis produktet er i dårligere stand enn det du hadde grunn til å forvente, basert på informasjon du har fått fra selger. Vær oppmerksom på at begge parter kan fraskrive seg reklamasjonsretten dersom dette er tydelig spesifisert i en kjøpekontrakt.

Les mer om reklamasjonsrett på FINNs hjelpesenter.

Du må være logget inn for å se profilen

Kjøpekontrakt

  • Ferdig utfylt kontrakt
  • 1 måned båtforsikring til kr 0,-
  • Digital signering

ASPEVEIEN 17, 1359 Eiksmarka

Annonseinformasjon

FINN-kode 39017962
Sist endret 25. jan. 2013 22:03

Rapporter annonse

Annonsen kan være mangelfull. Fullstendig salgsinformasjon og opplysninger iht. opplysningsplikt kan fås direkte fra selger.