Velkommen til oss!

Stigfjord

STIGFJORD 28 2003 MOD. ROBUST FISKESJARK M/126 HK DIESEL

Pris 749 000 kr
Båten står i
Norge
Tilstand
Brukt
Type
Yrkesbåt/Sjark/Skøyte
Merke
Stigfjord
Årsmodell
2003
Lengde i cm
840 cm
Lengde i fot
28 fot
Bredde
300 cm
Dybde
100 cm
Motor Inkl.
Ja
Motorfabrikant
IVECO
Motortype
Innenbords
Motorstr.
126 hk
Maks fart
9 knop
Drivstoff
Diesel
Vekt
5 000 kg
Materiale
Glassfiber
Farge
Hvit
Sitteplasser
5
Soveplasser
4
Sjekk Småbåtregisteret

Beskrivelse

STIGFJORD 28  2003 MOD. – ROBUST FISKESJARK M/126 HK DIESEL, (TIDLIGERE FISKERIREGISTRERT), SELGES FOR KUNDE.

For kunde i Rogaland (Tau), selges robust og velbygget, 28 fot Stigfjord fiskasjark, 2003 modell, med 126 HK IVECO diesel (2003 mod. - ca. 3100 gangtimer). Båten er utstyrt med 24 V EL-anlegg.

Båten er byget av Stensvik Marina AB i Sverge, som er anerkjent for sine robuste og velbygdde fiske båter, med en rekke smarte/praktiske løsninger. Båten som ble levert som ny, til en norsk kjøper i Rogaland 2003, og fiskeriregistrert 17/3-2003, (R-80-HA), er bygget i samsvar med Nordisk Båtstandard for yrkaebåter-90. Båtens Bygge brev (byggenr. 389), samt norsk Merkebrev (som norsk registrert fiskebåt), er tilgjengelig. 

Båten som ble overtatt av nåværende eier (eier nr. 3), 4/5-2019, har kun  vært kjørt 450 gangtider siden da, har ligget på sjøen, i båteiers båthus, beskyttet mot vær og vind (begrenset sollys  - lite groe ). Slipping og rengjøring (samt bunnstoffing ved behov – hvert annet år, sist i 2022. Båten fremstår fortsatt som pen og velholdt, utvendig/innvendig.

Med unntak av en mindre skrogskade, under vannlinjen, fra 2022, som er profesjonelt utbedret av Tau Slipp   AS, (forsikringssak - m/dokumentasjon tilgjengelig), har båt og motor, ingen kjente skader, utover normal slitasje. 

Motoren, IVECO aifo 806IM14 126 HK (uten turbo), er utstyrt med  sluregir (TWIN DISC TRCHNODRIV). Motoren som er vel anerkjent som en driftssikker "sliter" , er lettstartet, og fungerer uten problemer. Motoren er plassert under akterdekket aktenfor lasterommet, hvor den er lett tilgjengelig, via en dekksluke, med ca. 10 cm høy lukekarm.

Årlig anbefalt motor service er utført av båteier, med nødvendig hjelp fra lokalt båtverksted, bl.a. i forbindelse med oppgradering/bytte  av deler i sist år (ny startmotor, overhaling av spylepumpe, bytte av sinkplugger på motor, nytt 24V batteri (dokumentasjon er tilgjengelig). 

NB! Ved en eventuell oppgradert av båten, til gjeldende nyere norske krav for fiske båter, under 9 meter, er
       båtens tidligere registrering som fiskebåt, er et godt utgangspunkt for, re-sertifisering/godkjenning. 

Nåværende båteier har bl.a. benyttet båten til hobby-fiske (fjordfiske, med teiner og garn.) Båteier har sørget for flere smarte/praktiske oppgraderinger (tilpassinger/modifiseringer,) for sikker/effektiv bruk av båten, som en-manns-båt, (installering av mobil garngreier, flytting av manøver konsoll, etc. ).

P.g.a lite bruk (under 100 timer i året), ønsker båteier nå å selge båten. 

Båten er utstyrt med et romslig tett overbygg foran, med sovelugar (m/4 soveplasser), et praktisk innredet toalettrom, og et romslig styrehus, med førerplass / dekkssalong, pantrybenk (m/ 2 gassbluss og vask) + sitte gruppe m/spisebord (4 sitteplasser). 

Ståhøyde, (+ 190 cm), i styrehus/innredningen. Tett akterskott med dør, til et romslig selvlensende akterdekk av aluminium. Akterdekket er praktisk arrangert, med kraftig hydr. kraftblokk og manøverkonsoll plassert på st.b. side, nedgang til et romslig lasterom med høy  lukekarm i forkant, samt luke over motoren, i for kant, av en romslig garn binge akterut. Et praktisk dekkshus/oppbevaringsrom for arbeidsklær etc., med mesanmast på toppen, er  plassert på b.b side, i forkant av garn bingen. 

Solid rekkverk av rustfritt stål rundt akterdekk, og på fordekk, bidrar til sikkert opphold på dekk, under fart og i havn.

Med et romslig tett overbygg, med soveplass for 4, dekksalong/styrehus med benker/spisebord  for 4, innvendig/utvendig manøverkontroll, slure gir, baug-propell, og et romslig akterdekk, er båten velegnet som kombi-båt, (hobby-fiskefiske/ turbåt etc.). 

En eventuell oppgradering /re-sertifisering av båten, for ny godkjenning/registering som fiskebåt, i samsvar med gjeldende krav til båter under 9 meter (fartøy- instruks,  etc,), vil gjøre båten igjen velegnet for yrkes fiske (fjord/kystfiske), med teiner, garn, liner og dorg + turistfiske. 

Båten som er klargjort for salg, ligger i Tau båthavn, fortøyd i båteiers båthus (ca. 500 meter fra Tau ferjekai), hvor den kan fremvises/prøvekjøres etter nærmer avtale. 

HER ER DET MYE VELHOLDT/PRAKTISK BÅT FOR PENGENE

 

 

 

 

 

Utstyr

 

- Simrad Radar, ekkolodd fra 2003.

- Lowranse kartplotter m/bronsegiver ny 2020

- Simrad Autopilot fra 2003– (Ustabil - trenger service)

- Sleipner 4 HK El baugpropell (2022)

- Sluregir

- Dieselvarmer

- 24 V El - anlegg

- 4 defrostere

- Messanmast - plasert på toppen av dekkshus

- LED dekkslys

- Praktisk toalettrom m/Jabsko el. toalett  og vask 

- Sovelugar m/2 køyer forut + dobbel stikk-køy ,  under styrhus dørk

- Pantry benk m/vask og trykkvann + 2 bluss gas kokeapparat 

- Kraftig Rapp Hydema Pikkolo hydr. kraftblokk 

- Rustfri U- jern beskyttelse av fenderlisten (under kraftblokken på st.b. side)

- Utvendig manøver-kontroll / konsoll, på akterdekk

- Hydr. styring (ute/inne)

- 2 x ca. 150 ltr. dieseltanker

- Lanterne/signal mast på styrehus

- Romslig dekkshus for arbeidsklær /utstyr, på b.b. side, på akterdekk

- Kraftig spylepumpe koblet til motor (overhalt 2023)

- Anker/dregg med line, fendrer + div. fortøyninger.


NB!!! For flere detaljer se brosjyre/skisse: https://www.stigfjord.se/html/models/S28/index.html

 


 

 

Reklamasjonsrett ved kjøp fra forhandler

Normalt gjelder 5 års reklamasjonsrett mot skjulte feil og mangler fra overlevering av produktet. Reklamasjonsretten brukes hvis produktet er i dårligere stand enn du hadde grunn til å forvente, basert på informasjonen du har fått fra selger. Reklamasjonsretten kan være begrenset hvis forhandleren har forretningssted utenfor Norge.

Les mer om reklamasjonsrett på FINNs hjelpesenter.

Annonseinformasjon

FINN-kode 344973007
Sist endret 29. mar. 2024 19:50
Referanse Asbjørn

Rapporter annonse

Annonsen kan være mangelfull. Fullstendig salgsinformasjon og opplysninger iht. opplysningsplikt kan fås direkte fra selger.