Utløpt

Vikingskipet Åsa, en replika av det berømte Osebergskipet.

Pris 3 500 000 kr
Tilstand
Brukt
Type
Seilbåt/Motorseiler
Merke
Andre
Årsmodell
2009
Lengde i cm
2158 cm
Lengde i fot
71 fot
Bredde
508 cm
Motor Inkl.
Nei
Maks fart
15 knop
Vekt
8 000 kg
Materiale
Tre
Sjekk Småbåtregisteret

Beskrivelse

Her er en unik sjanse til å ta del i historien om vikingene, kjente oppdagere og pionerer innen seiling.

For salg er en tro replika av det verdensberømte Osebergskipet, det eldste vikingskipet bygget med klinker kjent i Skandinavia. Det originale Osebergskipet ble bygget rundt 820 e.Kr. og ble oppdaget i 1904 utenfor Tønsberg.

Dette praktfulle håndbygde skipet er oppkalt Åsa, etter en av de to kvinnene som ble funnet i skipet, antatt å være dronning Åsa. Åsa var bestemor til Harald Hårfagre, vikingkongen som samlet Norge til et rike.

Dette mesterverket av et skip deler de samme grunnleggende egenskapene til det opprinnelige skipet. Bygget i eik, lengden er 21,5 m, bredde 5,08 m. 15 par årer. Masten er ca 11 m, seilet er ca. 90 m2 og noe trapez-formet. Vekten er ca 8 tonn uten ballast. Skipet kan føres både med årer og seil.

Byggingen av Åsa ble påbegynt i 2007 i Riga, Latvia, og ble ferdig i 2009. Åsa er på vann og i jevnlig bruk med base i Sandefjord.

Denne ekstraordinære kopien av det legendariske skipet kan vise til fantastiske ytelser og er et bevis på vikingenes ferdigheter med å bygge havgående skip. Åsa har allerede krysset hav med eleganse, og har sett hastigheter opp mot 12 knop. Åsa kom akkurat hjem til Sandefjord etter en 2-ukers seilas.

En tilsvarende kopi bygges nå i Norge med et budsjett på ca. NOK 10 milloner. Eieren av Åsa er en ivrig selger og vil vurdere alle seriøse bud. Dette er en virkelig fantastisk sjanse til å skaffe seg et skip ulik alle andre. Ideer til bruk kan omfatte private seilinger, profesjonell chartervirksomhet og turistattraksjon.

Skipet kan sees i Sandefjord. Seriøst interesserte kan inviteres til en fantastisk seilingopplevelse ombord en sann replika på en av de mest fantastiske vikingskip i historien.

Se en video av jomfruturen til Åsa: http://www.youtube.com/watch?v=oJjuzlDLLuw

Utstyr

Etter nærmere avtale med selger.

Reklamasjonsrett ved kjøp fra privatperson

Normalt gjelder 2 års reklamasjonsfrist mot skjulte feil og mangler. Reklamasjonsretten brukes hvis produktet er i dårligere stand enn det du hadde grunn til å forvente, basert på informasjon du har fått fra selger. Vær oppmerksom på at begge parter kan fraskrive seg reklamasjonsretten dersom dette er tydelig spesifisert i en kjøpekontrakt.

Les mer om reklamasjonsrett på FINNs hjelpesenter.

Du må være logget inn for å se profilen

Kjøpekontrakt

  • Ferdig utfylt kontrakt
  • 1 måned båtforsikring til kr 0,-
  • Digital signering

3209 Sandefjord

Annonseinformasjon

FINN-kode 23533968
Sist endret 22. aug. 2010 20:50

Rapporter annonse

Annonsen kan være mangelfull. Fullstendig salgsinformasjon og opplysninger iht. opplysningsplikt kan fås direkte fra selger.