SOLGT

Maxi 77

Maxi 77, mye båt for pengene

Pris 39 000 kr
Båten står i
Norge
Tilstand
Brukt
Type
Seilbåt/Motorseiler
Merke
Maxi
Modell
77
Årsmodell
1982
Lengde i fot
25 fot
Bredde
250 cm
Dybde
140 cm
Motor Inkl.
Ja
Motorfabrikant
Evinrud fra 2013
Motortype
Utenbords
Motorstr.
6 hk
Drivstoff
Bensin
Vekt
2 000 kg
Soveplasser
5
Sjekk Småbåtregisteret

Beskrivelse

Med tungt hjerte legger jeg Vagabond, Maxi 77, ut for salg. Har eid båten siden 2007 og hatt mange flotte opplevelser med familien. Båtbehovet har endret seg, så nå er den klar for nye eventyr med ny eier.

Maxi 77, designet av Pelle Petterson, er en solid og trygg båt. Den er meget enkelt å seile alene. Alle skjøter og fall går til cockpit. Det ble produsert 3900 stk fra 1971 til 1983. Med Maxi 77 får man veldig mye båt for pengene. Vagabond har blitt oppgradert jevnlig og godt tatt vare på. Den står nå på vannet i Melsomvik, Stokke (Sandefjord) og er klar til bruk.

Båten har stått på land alle vintre, med frostvakt. De senere årene har jeg brukt luftavfukter i tillegg. Stativ for vinteropplag og stativ for presenning følger med. Har vasket, rubbet, polert og vokset båten hver sesong. Har byttet olje på motor hver høst, og konservert den for vinterlagring i garasje. Gearolje er byttet en gang. Innvendig har jeg vasket båten med supermix: Eddik, Samiak og Natron. Det er effektiv mot "båtlukt". Treverket er behandlet med JO-NI møbelpuss. Taket ble malt med våtromsmaling + heftegrunning våren 2020. Putene er vasket med tepperenser våren 2021.

Det er en Evinrude 6 hk påhengsmotor med lang stamme på båten. Den fungerer godt også i store bølger. Den er nyttig i trange havner - meget enkelt å manøvrere. Motoren er fra 2013 og gir en større trygghet enn 40 års gamle innenbordsmotorer.

Det følger med et 15 watt solcelle panel. Det gir fulladet batteri til helgens bruk. Båten har to batterier. Alle lys i kabinen er byttet til LED. Båten er utstyrt med VHF, Garmin GPS med kart for Skagerak. Batteriet i GPS begynner å synge på siste verset. Det står en rødspritbrenner som fungerer godt til steking / koking av mat. Det følger med egen kjøleboks som passer til båten. Har kjøpt nye "knapper" til putene i kabinen, men disse er ikke montert. Det står en parafinbrenner akter, pumpen til parafin og vifte fungerer, men den tennes ikke. Mest sannsynlig trenger den et vedlikeholds sett (tenner). Det er to anker/dregg om bord. Den i bauen har mange meter med kjetting i tillegg til blytau.

Seilgarderoben har blitt oppgradert. I 2009 ble storseil og genua (forseil) byttet. Storseilet kan reves. Genua ble lagt på rulle. Den har UV filter som beskytter seilet. Samtidig ble det montert Lazyjack. Med Lazyjack og rulleforstag kommer man raskt i gang med å seile. Ofte holder det å bruke genua, som er hovedmotoren på Maxi 77. Sprayhood og klistermerker på sidene ble byttet i 2012. Spinnaker og spinnaker bom følger med.

I år byttet jeg fallet til genua/forseilet. Det gjør at man slipper å høre på "plinging" i masten, da det på eldre båter er jern-wire på halve fallet og tau på resten.

Du må være logget inn for å se profilen

Kjøpekontrakt

  • Ferdig utfylt kontrakt
  • 1 måned båtforsikring til kr 0,-
  • Digital signering

3173 Vear

Stort kart Hybridkart Flyfoto

Annonseinformasjon

FINN-kode 218566064
Sist endret 13. jun. 2021 00:00

Rapporter annonse

Annonsen kan være mangelfull. Fullstendig salgsinformasjon og opplysninger iht. opplysningsplikt kan fås direkte fra selger.