SOLGT

Geitbåt/robåt

Ny geitbåt.

Pris 65 000 kr
Båten står i
Norge
Tilstand
Brukt
Type
Trebåt/Snekke
Merke
Andre
Modell
Geitbåt/robåt
Årsmodell
2021
Lengde i fot
17 fot
Bredde
140 cm
Motor Inkl.
Nei
Vekt
100 kg
Materiale
Tre
Sjekk Småbåtregisteret

Beskrivelse

Nybygget 17 fots geitbåt, bygget på Aspøya på Nordmøre, til salgs. Ferdig smurt. Med kaldpresset rå linolje. Toppstrøk med benarolje blandet med linolje. Kobberklinket. Syrefaste skruer.


Bygging av geitbåter har lange tradisjoner på Nordmøre, og færingen (med to par årer) er kjent for å være god å ro, og glir godt gjennom vannet. Navnet geitbåt skal den ha fått fordi den klyver bølgene like lett som geita klyver i fjellet.


"Geitbåten skiller seg ut fra de andre tradisjonelle åpne båttypene fra Vestlandet og nordover ved den korte og relativt dype kjølen, den halvplanende skrogformen og den svært langstrakte overgangen fra kjøl til stevn — egenskaper som, i kombinasjon med den karakteristiske riggen, gjør denne båten til en god havseiler og bidevindseiler."


"Geitbåtskroget er klinkbygd av svært tynne og brede bord av fet nordmørsfuru. Banda (spantene) er også av furu og er svært smekre."


Utdrag fra wikipediaartikkelen om geitbåt.Det er mulig, mot et tillegg i pris, å få feste til mast, slik at båten også kan brukes til seiling. Båten er bygget i god kvalitet, det er godt håndverk, og dette er en båt som kan vare i generasjoner. Perfekt til årets Norgesferie!


Link til reportasje i lokalavisa Aura Avis om byggingen av båten (bak betalingsmur):

https://www.auraavis.no/her-klinker-tore-ulset-til-for-geitbaten/s/5-5-255721?&session=4faae713-10f1-4ce9-9df1-59b23fee4659&access=granted


Link til Wikipediasiden om geitbåt:

https://no.wikipedia.org/wiki/Geitb%C3%A5t

Utstyr

To par årer.
Du må være logget inn for å se profilen

Kjøpekontrakt

  • Ferdig utfylt kontrakt
  • 1 måned båtforsikring til kr 0,-
  • Digital signering

6670 Øydegard

Stort kart Hybridkart Flyfoto

Annonseinformasjon

FINN-kode 218371940
Sist endret 1. jun. 2021 21:32

Rapporter annonse

Annonsen kan være mangelfull. Fullstendig salgsinformasjon og opplysninger iht. opplysningsplikt kan fås direkte fra selger.