SOLGT

RESTAURERINGSOBJEKT ANSØ MOTORESEILER - SOLID STÅLBÅT M/DEFEKT MOTOR

Pris 45 000 kr
Båten står i
Norge
Tilstand
Brukt
Type
Seilbåt/Motorseiler
Merke
Andre
Årsmodell
1975
Lengde i cm
945 cm
Lengde i fot
31 fot
Bredde
288 cm
Dybde
180 cm
Motor Inkl.
Ja
Motorfabrikant
FORD 4000
Motortype
Innenbords
Motorstr.
60 hk
Maks fart
6 knop
Drivstoff
Diesel
Reg.nummer
IAM948
Materiale
Annet
Farge
BLÅ
Sitteplasser
6
Soveplasser
4
Sjekk Småbåtregisteret

Beskrivelse

NB! BÅTEN LIGGER I KR. SAND S.

For kunde (båteier nr. 3) som p.g.a. høy alder (over 90 år) og sviktende helse og en dramatisk brann i båtens motor, tidligere i år, nå oppgir sin seilbåt drøm og selger båten.
PS: Vi annonserte samme båt til salgs for samme båteier i en kort periode sist høst, for båteier valgte og stoppet salget, for selv å benytte båten.

Under en tur med båten tidligere i år oppsto det imidlertid en brann i motoren (av ukjent årsak) som medførte redningsaksjon (assistanse fra brannvesenet og tauing av båten til nærliggende havn). Etter nevnte hendelse har båteier bestemt seg for å selge sin robust Ansø 31 seilbåt av stål, "slik den nå er" .

Båten som ble overtatt av nåværende eier i mai 2017, som til tross for sviktende helse og høy alder planla en siste - enmanns seilas .

Båten er bygget av det anerkjente båtverftet AB Anders Henningsson i Hallstadhammar i Sverige i i 1975. Båten som først ble kjøpt av tidligere eiers svoger ble i 1998 overtatt av eier nr. 2 i 1998 som ferdigstilte og brukte båten slik den var da eksisterende eier overtok båten i 2017. Båtens solide og velbyggede skrog med gode seil- og sjøegenskaper, er velutrustet og fortsatt i god teknisk stand (unntatt den defekte motoren), velegnet for kyst- og havseilas.

Tidligere eier sørget for fagmessig vedlikehold av båt og motor. Undervanns skroget ble sandblåst og overflatebehandlet i henhold til Jotuns spec , for sirka 4 år siden. Arbeidet ble fagmessig utført av Frosio- sertifisert personal. Dokumentasjon for utført arbeid er tilgjengelig.

Båten er utstyrt med 2 mastrer med rulle seil (storseil + genova) av god kvalitet. Seilene er kun brukt 3 sesonger.

Motoren (tidligere benyttet i heisekran) er (var før brannen ), en startvillig, driftssikker og tungbygd marinisert Ford 4000 diesel (u/turbo), montert på vibrasjonsputer og koblet til proppelaksellingen via en velprøvd fleksibel kobling. I følge tidligere båteier (som vi har vært i positiv dialog med) har motor og det fleksible fundamentopplegg fungert uten problemer i over 15 år (2 stk. vibrasjonsputer + en del andre reservedeler og verktøy følger med).
Det foreligger ingen faglig /teknisk vurdering av motorens nåværende tilstand men i følge båteier er det tvilsomt om motoren kan repareres for videre bruk. Det faktum at motoren var montert i en lukket motorkasse, utenfor innredningen, hindret skade av betydning på båtens innredning og øvrige utstyr. Motorrom og motor er imidlertid sterkt tilgriset av olje og sot (ikke rengjort etter brannen).
Oppgitt prisantydning på kr.45.000 (under 50% av tidligere prisantydning, før brannen) er basert på en antatt
restverdi, "slik den er" i øyeblikket. Båteier ønsker (makter ikke) av helsemessige grunner, å ha ansvaret for båten og er åpen for bud.

HER ER DET MULIGHET FOR ET "KUPP" , FOR EN NEVENYTTIG BÅTMANN, MED ARBEIDSLYST OG NØDVENDIG TEKNISK INNSIKT.

Båten ligger nå i Auglands-bukte båthavn (plass 35) i Kr. Sand S. hvor den kan fremvises etter nærmer avtale.

Utstyr

-Rulle storseil og genova kun brukt i 3 sesonger (genovi kan styres fra cabin)
-Auto Pilot
-Ekkolodd
-GPS/Kartplotter
-Velutstyrt pentry m/3 bluss gas kokeappr.
-Kjøleskap
-Toalett rom m/WC m/ septiktank + vask
-Badeplattform med dusj
-40 ltr. varmtvannstank
-Ca. 100 ltr. ferskvannstank
-Manuell lensepumpe
-El. ankervinsj forut m/ 15 kg. anker og ca. 50 m. Kjetting
-Foldeanker akterut m/ca, 10 meter kjetting + tau
-Div. fortøyningstau og fendrer
-Solid opplagskrybbe (lagret i Arendal) medfølger.

Reklamasjonsrett ved kjøp fra forhandler

Normalt gjelder 5 års reklamasjonsrett mot skjulte feil og mangler fra overlevering av produktet. Reklamasjonsretten brukes hvis produktet er i dårligere stand enn du hadde grunn til å forvente, basert på informasjonen du har fått fra selger. Reklamasjonsretten kan være begrenset hvis forhandleren har forretningssted utenfor Norge.

Les mer om reklamasjonsrett på FINNs hjelpesenter.

Logo

Master Marine Management AS

Asbjørn Bremnes

Send melding

Flatholmv. 34, 4098 Tananger

Annonseinformasjon

FINN-kode 121080590
Sist endret 12. jun. 2018 20:05
Referanse Asbjørn

Rapporter annonse

Annonsen kan være mangelfull. Fullstendig salgsinformasjon og opplysninger iht. opplysningsplikt kan fås direkte fra selger.