Trenger du bil, men synes det er stress å eie?

Da kan bilabonnement være noe for deg! Nå tester vi en bilabonnementstjeneste på FINN.
Akkurat nå er ikke utvalget så stort, men det kommer mer etter hvert.

Se biler på abonnement

Noen biler på abonnement nå

Sjekk hele utvalget

Hva er bilabonnement?

Bilabonnement gir samme frihet som å eie eller lease, men mer fleksibilitet. Når du abonnerer på bil har du bilen som din egen, og du slipper alt bryet med å eie bil.

Det er kort bindingstid, og du kan bytte bil eller avslutte abonnementet ettersom det passer deg.

En fast månedspris dekker alle bilutgifter, unntatt drivstoff, parkering og bompenger. Forsikring og service er inkludert i den månedlige prisen.

Bilabonnement - bedre enn leasing?

Bilabonnement høres litt ut som leasing. Men hva er forskjellene, fordelene og ulempene?

Bilabonnement

Full kostnadskontroll med høy fleksibilitet

Fordeler

 • Forenkler det praktiske bilholdet
 • Alt inkludert, med unntak av drivstoff og bompenger
 • Fast månedspris
 • Fleksibilitet til å bytte bil eller avslutte abonnementet når du vil

Ulemper

 • Dyrt å kjøre lengre enn det som inngår i månedsprisen
 • Kan koste ekstra å kjøre utenfor Norden

Leasing

En ny bil regelmessig og skattefordeler

Fordeler

 • Får en ny og sikker bil.
 • Forutsigbarhet over månedlige kostnader
 • Slipper å ta opp lån for å kjøpe bil.
 • Slipper å binde opp kapital.

Ulemper

 • Kontraktsbundet til en bil i 3-4 år
 • Krever ofte høy startleie/ forskuddsleie
 • Kan være dyrere å lease enn å eie og/eller abonnere
 • Kan få uventet sluttregning for unormal slitasje
Bilde av en bil og to personer

Sjekk utvalget av biler på abonnement her

Gå til oversikten

Ofte stilte spørsmål

Bilabonnement passer for deg som trenger å ha bil, men som ikke ønsker bryderiet med bilhold og de økonomiske forpliktelsene ved å for eksempel eie eller lease. Du trenger kanskje ikke bil hele året? Eller ønsker du ulik bil sommer og vinter? Trenger du en ekstrabil for en periode, for eksempel i forbindelse med pendling eller familielogistikk? Eller er du bare usikker på hva slags bil du skal kjøpe? Bilabonnement gir deg fleksibilitet til å ta smarte valg.

Til forskjell fra leasing, trenger du ikke binde deg til bilabonnementet i flere år og det kreves heller ingen kapitalinnskudd. Månedsprisen på et bilabonnement inkluderer også mer enn ved leasing; forsikring, service, veihjelp, dekkskift,....

Nei. Til forskjell fra bildeling, er du den eneste som disponerer bilen og du har den tilgjengelig hele tiden gjennom abonnementsperioden. Når du abonnerer på bil trenger du derfor ikke å tenke på å reservere bilen eller at bilen må returneres til et fast sted. Du har bil i garasjen uten å eie bil!

Mange tilbydere har kun én måneds bindingstid, men dette kan variere og bør derfor sjekkes opp hos hver enkelt. Noen tilbydere opererer også med mulighet for å utvide bindingstiden i bytte mot lavere månedspris.

Ved første øyekast; kanskje litt. Men, husk at utgifter som drivstoff og bompenger kun utgjør en liten del av den totalen kostnaden ved å eie bil. I tillegg kommer forsikring, trafikkforsikringsavgift, service, veihjelp, dekkskift, dekkhotell og, størst av alle, verditapet. Alt dette slipper du å tenke på med bilabonnementet, der månedsprisen både er fast og uten skjulte kostnader. Også kan du bytte, pause eller avslutte på kort varsel (uten gebyr/ekstra kostnader).

Så lenge du vil! Abonnementet løper til du selv sier det opp.

Det varierer, så dette bør du sjekke med tilbyder, men normalt kan du få bil innen en uke fra bestilling.

Hos alle leverandørene er forsikringen en del av månedsprisen. Det er derfor ikke mulig å benytte egen forsikring. Normal slitasje er inkludert i månedsprisen og er ikke noe du vil bli belastet for ved tilbakelevering av bilen.
De fleste tilbyderne benytter NAFs vurdering av hva som vurderes som normal og unormal slitasje. NAF vurderes som den største uavhengige parten på takst av normal og unormal slitasje i Norge. Egenandelen ved skade varierer hos de ulike tilbyderne, så her bør du sjekke vilkårene for å vite hva som gjelder for ditt abonnement.