Bildekk med hender

Snart tid for dekkskift

I kategorien for dekk og felger er det normalt stor økning i antall søk fra mars til april. Søk etter dekk økte med over 80 prosent, mens søk etter felg økte med nesten 75 prosent i 2018.

Det nærmer seg sakte, men sikkert vår, og et like godt vårtegn som hestehov i grøftekanten er det å se bileiere skifte fra vinter- til sommerdekk. Nå legger jo været, og snø- og issmelting føringer på når bileiere faktisk bytter bildekk, men har man piggdekk på bilen, gjelder det tydelige regler for bytte.

Piggdekk må byttes ut rett etter påske

Bileiere med piggdekk må senest bytte dekkene første mandag etter 2. påskedag, som i år er den 22. april. Bileiere i Nordland, Troms og Finnmark har frist til 1. mai. Dette er uansett en regel som lar føreren vurdere om bilen har tilstrekkelig veigrep. Ved glatt føre kan man bruke vinterdekk med eller uten pigger, kjetting eller lignende.

Utover piggdekk og datoer for skifte av dette, er også mønsterdybde en viktig faktor for utskifting av bildekk. Minste mønsterdybde på sommerdekk 1,6 millimeter, men NAF anbefaler 3 millimeter som minimum. Ett sett med sommerdekk holder ved normal kjøring til tre sesonger på veien, og det er derfor et stort antall bileiere som på denne tiden av året vil være på jakt etter egnede sommerdekk.

Som forhandler av bildekk kan det være lurt å tenke at potensielle kjøpere bruker tid på å bestemme seg. De kan derfor se annonsen din flere ganger før de bestemmer seg for å kjøpe sommerdekk av deg, så det kan være klokt å legge ut annonser for bildekk allerede nå.

Husk da å beskrive sommerdekkenes egenskaper og hvordan de skiller seg fra hverandre, slik at det blir lettere for potensielle kjøpere å sammenligne.