Arm som griller

Disse produktene når søketoppen i mai

Vi er godt i gang med ny årstid, det ser vi også på FINN. Flere produkter er ekstra populære nå, og det er fortsatt gode muligheter for å benytte seg av interessen hos brukerne. Bunad, grill og robotgressklipper er tre produkter som når sin søketopp i mai.

Vårens mest brukte søkeord på Torget

Bunad

Vi har tidligere skrevet at vi så en kraftig økning i søk etter bunad fra mars til april i fjor. Selger du bunader og/eller tilhørende produkter, kan du fortsatt få meg deg søketoppen. I fjor var 17. mai dagen med flest bunadsrelaterte søk. Da ble det gjort nesten 20 000 søk! Det er tydelig at brukerne inspireres av alle de fine bunadene på nasjonaldagen.

  • Graf med søk på bunad

Grill

I mai og juni 2018 ble det gjort 132 222 søk etter grill på FINN. Med en pangstart på sommeren tidlig i mai 2018 var det en økning på 40 prosent i antall søk sammenlignet med 2017. Med hensyn til miljøet har også grillbøtter og bærbare griller blitt mer populære. Den rekordvarme sommeren i fjor førte til grillforbud på grunn av skogbrannfare mange steder i landet. Elektriske griller er da et tryggere alternativ uten flammer.

Både “grill”, “gassgrill” og “Weber” er på listen over topp 30 søkeord innen kategorien hage og uteområde.

  • Graf med søk på grill

Robotgressklipper

Det ble gjort over 10 000 søk etter robotgressklipper på forsommeren i 2018 Selv om den største økningen på 60 prosent for dette produktet skjedde fra 2016 til 2017, var det en god økning på 20 prosent til 2018. At det ble solgt færre robotgressklippere i juni 2018 enn juni 2017 kan skyldes at produktet var godt etablert i markedet i 2018, og at kundene ville kjøpe tidligere enn året før. Flere leverandører har også forklart at disse gressklipperne fort blir utsolgt, og at de må sette opp ventelister før ny forsyning kommer.

  • Graf med søk etter robotgressklipper