Eirik Håstein, leder for FINN motor
Eirik Håstein, leder for FINN motor

Mye aktivitet på FINN motor i tredje kvartal

FINN motor har hatt et kvartal med mye aktivitet, både på tilbuds- og etterspørselssiden. Få med deg tallene og innsikten for markedene!

Publisert 28. oktober 2021 kl. 16.00

Eirik Håstein, leder for FINN motor, kan fortelle om et kvartal med mye aktivitet både på tilbuds- og etterspørselssiden, på tvers av alle undermarkedene som utgjør FINN motor. Dette på tross av noe nedgang i antall henvendelser på nye annonser.

– Vi mener dette henger sammen med at omløpshastigheten i markedet er så høy akkurat nå, slik at man hverken får eller trenger like mange henvendelser før objektene blir solgt. Dette gjelder spesielt for bil, sier Håstein.

Han forteller at vi ser en liten tilbakegang i trafikken (annonsebesøk) for hele FINN motor i Q3 i år, men at dette skyldes at vi hadde spesielt mange besøk og et veldig godt Q3 i 2020.

Vi har hatt en stabil vekst i antall nye annonser i Q1, Q2 og Q3 fra og med 2019 frem til og med i år. Totalt ser vi en 4,6 % vekst i annonsevolumet for nye annonser i tredje kvartal i 2021, sammenlignet med samme periode i 2020. Dette er omtrent på samme nivå som i Q2.

Hele FINN motor inkluderer Bil, Båt, MC, Caravan og Næring.

Brennhett kvartal for bil hos FINN

– Bilmarkedet ser ut til å fortsette å holde høy temperatur. Vi ser høy omløpshastighet på brukte biler, samt en økning i registrering av nye biler og bruktimport. Skal du selge bil, er det gode sjanser for at salget går raskt nå, sier Eirik Håstein.

For kategorien biler til salgs fortsetter som nevnt den kraftige økningen vi så i juni, og i Q3 i år var annonsevolumet for nye annonser 13,2 % høyere enn samme periode i fjor. Annonsebesøkene er omtrent det samme.

Her er noen høydepunkter fra kvartalet, og hittil i år (opp til og med september):

Hvordan har det gått med båt- og MC-markedet?

– Vi går inn i en roligere periode både for båt og MC nå som sesongen er over. MC-markedet har i liten grad vært berørt av pandemien på tilbudssiden, hvor annonsevolumet for nye annonser har vært veldig stabilt de siste tre årene, sier Håstein.

Ser vi på trafikken har det vært en økende interesse for MC, og som i fjor, har det vært en oppgang på nesten 10 prosent i Q3.

Nye båtannonser på FINN hadde en vekst på 12,84 % i Q3 i fjor fra samme periode i 2019, og en nedgang på -3,86 % i Q3 i år fra 2020.

Båtmarkedet hadde en helt eventyrlig selger- og kjøpervekst hos oss i fjor. Det betyr at når vi nå ser en nedgang i annonsevolum målt opp mot 2020, så betyr ikke dette at 2021 har vært et dårlig år. Sammenligner vi det med “normalåret” 2019, er det nemlig en kraftig vekst både for hele året og Q3 isolert, sier Håstein.

Helt til slutt; Det vi altså vet om bilmarkedet, er at det ligger mange flere biler ute på FINN enn før, omløpshastigheten er høy, aktiviteten er høy og markedet er brennhett – spesielt for dieselbiler. Når det gjelder hele motor, så handler nordmenn fortsatt mye bruktbil, båt og MC.

– Det blir spennende å se hvordan markedet blir fremover nå når vi nærmer oss normale tilstander etter pandemien, spesielt når det igjen blir sesong for bruktbåt, sier Håstein.