Motorsykkel kjører på vei

Sterk september for MC på FINN

Interessen for MC på FINN har normalt avtatt etter skolestart, men mye tyder på at folk kanskje forbereder seg på ny norgesferie med motorsykkel neste år. I september var det nemlig 30 prosent flere som tok kontakt med selgere enn i fjor.

Interessen for MC på FINN fortsetter etter årets rekordsommer. På sensommeren og høsten har trafikken til annonsene holdt seg oppe etter en sterkt vekst i sommer.

- Vanligvis avtar trafikken en del ved skolestart, når mange skal tilbake til sin vanlige hverdag. I forhold til fjoråret har vi en meget sterk trafikkvekst også ukene etter skolestart. Det kan kanskje tyde på at flere forbereder seg på enda en norgesferie med motorsykkel neste år, forteller Lars Erik Aas, MC-ansvarlig på FINN motor.

Aas sier at det også er veldig gøy å se at det er mange konkrete henvendelser mellom selgere og kjøpere. Antall henvendelser økte med hele 30 prosent vekst i september sammenlignet med 2019, noe som vitner om et fortsatt sterkt marked for MC på FINN.

  • Mc nyhetsbrev okt 20202

Håper på økt interesse for lett motorsykkel

Salget av tung motorsykkel har hatt en positiv økning i år, men nedgangen i salg av lett motorsykkel har hatt negativ påvirkning for de fleste forhandlerne. Olaf Olstad, leder for Norsk MC-forhandler Forening, håper på et jevnere marked fremover.

- Det er selvsagt positivt for MC-Norge at interessen og salget av tung motorsykkel har økt, men det er viktig for fremtiden og rekrutteringen at også salg av lett motorsykkel tar seg opp. Noe av årsaken til at salg av lett motorsykkel har gått ned, er nok at flere produsenter dessverre ble nødt til å stenge fabrikker tidligere i år, og har dermed ført til problemer med levering. Så nå får vi håpe at den negative trenden snur, slik at vi sikrer et bærekraftig MC-marked fremover.

Lite endring i søkemønster før sesongen avtar

Ikke overraskende er søkeordet ATV fortsatt på topp på FINN MC. Dette har lenge vært trenden, sammen med moped, UTV og mopedbil. Alt i alt er det fortsatt høy interesse i markedet, så får vi se om trenden fortsetter utover høsten, selv om vi nå tradisjonelt sett går inn i en periode som er mer rolig. Naturlig nok.

  • Mc nyhetsbrev okt 2020