Bobil i norsk fjellandskap

Rekordene er slått: mai 2020 er tidenes beste måned for FINN caravan

Den voldsomme interessen for bobil og campingvogn fortsetter på FINN. Rekorder blir slått og mai endte med en formidabel vekst mot fjoråret. Kanskje ikke så rart at noen forhandlere nå går tomme for bobiler.

Publisert 10. juni 2020 kl. 9.48

Den forrige rekorden fra juli 2019 ble slått i mai, både for bobil- og campingvognmarkedet på FINN. Med over to millioner besøk på bobilannonser i mai, ble det en vekst på solide 76 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

I mai ble det sendt over 21 000 meldinger på bobilannonser. Det er en økning på hele 126 prosent sammenlignet med mai i fjor.

- Markedet er brennhett om dagen, både på salg og leie, sier strategisk kundesjef i FINN motor, Ole Martin Larsen. - Jeg har snakket med noen forhandlere som for tiden er tomme for visse nye modeller, og bobilene ruller jevnt ut fra bruktbilavdelingen.

Ser man på på topp fem-listen over søkeord innen bobil, er leie av bobil på hele tre av plassene.

- Det er jo litt interessant, for i mai i fjor var det ingen søkeord med “leie” på topplisten. Så det er uten tvil mange nordmenn som skal oppleve det flotte landet vårt fra bobil i sommer.

Også markedet for campingvogn leverte sterke resultater i mai, med hele 1,9 millioner besøk til annonsene. Dette er en økning på 46 prosent sammenlignet med mai i fjor.

Selgere og potensielle kjøpere utvekslet over 20 000 meldinger i mai. Her er det også en god økning mot mai i fjor på hele 53 prosent.

- Det gleder meg at også campingvogn er i slaget om dagen, sier en fornøyd Larsen.