Båt med tau

Kan gå mot rekordsesong på FINN båt

Båtmarkedet på FINN fortsetter å levere knallsterke tall. Påsken har vært rekordbra med over 90 prosent økning i antall henvendelser og et antall besøk vi normalt ikke ser før i juni. Alt tyder på at båt blir en foretrukket ferieform i 2020.

Ganske tidlig spådde vi at båt ville bli vinneren blant kategoriene på FINN motor etter at koronakrisen traff landet. Sjansene for at det blir norgesferie til sommeren er stor, så vi antok at dette ville påvirke båtmarkedet på FINN. Forretningsutvikler i FINN motor, Magnus Frøshaug Ryhjell, sier at tallene bekrefter dette.

- Spådommen vår blir mer og mer riktig når jeg ser på annonsetrafikken. Båt ser jo ut til å bli en av de mest “safe” ferieformene i år, og det virker som stadig flere begynner å innse dette. Trafikken på FINN båt har vært formidabel i påsken med over 36 prosent mer trafikk enn samme uke i fjor (som ikke var påskeuken da), og over 30 prosent mer enn påsken i fjor!

  • Påske 2020 trafikk båt

Sesongen har altså startet rekordtidlig på FINN. Nesten 1,25 millioner besøk på FINN båt på én uke er et tall vi vanligvis ikke ser før mot slutten av mai eller tidlig i juni.

- Dette er vi veldig godt fornøyd med. De fleste pilene peker båtmarkedets vei for øyeblikket, og det blir spennende å følge utviklingen videre.

  • Magnus Frøshaug Ryhjell, forretningsutvikler hos FINN motor

    Magnus Frøshaug Ryhjell, forretningsutvikler hos FINN motor

I forrige nyhetsbrev skrev vi om trafikkveksten i markedet for båtplasser og at dette er en indikator på hvor nære folk er å kjøpe båt. Når vi har analysert påsken ser vi at dette markedet opprettholder veksten.

- Antall henvendelser på annonsene, altså hvor mange som tar kontakt med privat selger eller forhandler, øker kraftig. I påskeuken ble det sendt 92 prosent flere meldinger enn uken før, og over 36 prosent flere enn samme uke i fjor, så her snakker vi voldsom vekst.

  • Påske 2020 henvendelser båt

For privatmarkedet har vi laget en løsning med digital kjøpekontrakt og trygt oppgjør, og dette gir oss god mulighet til å følge med på faktiske salg. Antall signerte kjøpekontrakter i april sammenlignet med samme periode i fjor, har økt med hele 50 prosent.

- I år gikk det kun 14 dager inn i april før det var solgt flere brukte båter i privatmarkedet enn det ble i hele april i fjor, så dette gjenspeiler også den store interessen for båt. I tillegg understreker det ganske tydelig at denne trafikkveksten ikke kommer fra folk som sitter og drømmer seg bort — de er på FINN for å handle!

  • Påske 2020 båt søkeord