Bonde med traktor på åker

Hett marked for nyttekjøretøy på FINN i september

Bransjeansvarlig for næringsmarkedet på FINN motor, melder om et hett marked for tiden. Både trafikk til annonsene og henvendelser til selgere hadde solid økning, og veksten forventes å fortsette.

Høsten har kommet for fullt, men selv om vi går mot kjøligere tider så legger ikke det en demper på trafikktallene på FINN næring.

- Her er det for tiden hett, og vi har sterk vekst i både trafikken inn til de ulike kategoriene, og i antall henvendelser til forhandlere, forteller bransjeansvarlig i FINN motor, Per Arne Berg-Heggelund.

  • Per Arne Berg-Heggelund, bransjeansvarlig for Næring i FINN motor

    Per Arne Berg-Heggelund, bransjeansvarlig for Næring i FINN motor. Foto: Caroline Roka

Kundene våre forteller også at antall salg øker, og det råder en positivitet ute i de ulike markedene.

- Kunder jeg snakker med, har god tro på at salget av nye og brukte maskiner og utstyr skal holde seg stabilt fremover. Situasjonen vi befinner oss i kommer til å være med oss inn i 2021, og MGF (Maskingrossisternes Forening) har allerede annonsert at de flytter Vei og Anlegg til 2022, forteller Berg-Heggelund.

Hver uke i september hadde en økning i trafikk til annonsene, sammenlignet med både samme periode i fjor og august i år. Uke 36 og 37 startet rolig med henholdsvis 2 og 4 prosent økning i annonsetrafikk. De to neste ukene ble langt sterkere, med henholdsvis 10 og 16 prosent økning.

- Vi skyter virkelig fart nå inn mot vinteren, og totalt endte september med 8 prosent økning i trafikken. Det er vi veldig fornøyde med.

  • Naering nyhetsbrev okt 20202

Økningen i henvendelser fortsetter

Henvendelser til annonsør viser også en sterk økning i september. Første uken hadde nesten 5 prosent økning mot samme uke i fjor, mens i slutten av måneden hadde antallet økt med over 9 prosent. Totalt sett havnet måneden på 8 prosent flere henvendelser enn september 2019.

- Dette stemmer godt overens med det kundene forteller. Vi ser en tydelig trend i at antall henvendelser til forhandler ligger på et høyt nivå, og det har holdt seg høyt gjennom hele året, sier Berg-Heggelund.

Nykommer freser seg inn på søketoppen

Når vi ser på mest brukte søkeord på FINN næring, er det “minigraver” som troner i toppen, tett etterfulgt av “traktor” og “Scania”. Et sikkert vintertegn for dette markedet, er at snøfresere blir mer populært. Dette søkeordet ligger nå på en 13. plass, men forventes å klatre etter hvert som ukene går. Traktormerket John Deere er fortsatt det mest populære på FINN, men har nå fått selskap av Massey Ferguson.

- Vi har lagt bak oss en kjempebra september måned, med sterk vekst i både trafikk og henvendelser. Jeg er strålende fornøyd med åtte prosent vekst fra fjoråret, og vi forventer at veksten fortsetter ut året, avslutter Berg-Heggelund.

  • Naering nyhetsbrev okt 2020