Gravemaskin

Gode resultater og vekst for FINN næring i sommer

Sommeren er normalt en rolig periode for nyttekjøretøy på FINN. Likevel ble det vekst i både annonsetrafikk og henvendelser i juli og starten av august.

Melder om godt med salg i sommer

- Vi kan trygt si at det har vært hett på næringsmarkedet denne sommeren med tanke på periodens trafikktall sier Per Arne Berg-Heggelund, bransjeansvarlig for FINN næring. - Kunder vi har pratet med melder om godt salg gjennom hele sommeren, og innen bygg og anlegg er det utstyr og deler som virkelig har solgt bra.

Perioden juli og første halvdel av august viser at det fortsatt er trafikkvekst sammenlignet med samme periode i fjor. Totalt for denne perioden lander vi på over 2 prosent vekst, et godt resultat ifølge Berg-Heggelund.

  • Motor nyhetsbrev naering august 2020

- Ser vi på tallene for kun juli måned er det trafikkvekst samtlige uker. Uke 26 og uke 28 skiller seg ut med hele 12 prosent vekst målt mot 2019. Dette er veldig gode tall i en ellers rolig periode. I de to første ukene av august ser vi at trafikken avtar noe med 5 prosent nedgang i uke 32, og over 8 prosent nedgang i uke 33 målt mot samme periode i 2019.

Dette bekymrer ikke Berg-Heggelund som også sier at høsten i fjor startet veldig bra og at trafikken vil ta seg opp igjen.

Totalt for juli og første halvdel av august øker annonsetrafikken samlet sett med godt over to prosent og det er vi veldig fornøyde med.

Flere tok kontakt med selger

Henvendelser til selger viser også en betydelig vekst i juli. I uke 28 har vi en vekst på nesten 26 prosent målt opp mot samme uke i 2019. Første uken i august har vi en vekst på godt over 2 prosent, mens i uke 33 har vi et fall på 10 prosent målt opp mot fjoråret.

- Det er ingen dramatikk i dette, sier Berg-Heggelund som påpeker at hele perioden juli og første halvdel av august har over 8 prosent vekst i antall henvendelser.

Når vi ser på hva det søkes mest etter, er det gravemaskin og minigraver som troner på toppen, tett etterfulgt av beitepusser som i år havner på en tredjeplass. Også verdt å få med seg er at Scania overtar topplasseringen over lastebilmerker og John Deere er på topp over traktormerker.

  • Motor nyhetsbrev naering august 20203

Gode prognoser for høsten

- Vi fortsetter med det gode drivet vi hadde inn i sommeren. Tilbakemeldinger fra kunder er positive både med salg av nye maskiner og utstyr og ikke minst bruktmarkedet.

Ifølge vår bransjeansvarlig vil det være sesongsvingninger, men han er strålende fornøyd med over 2 prosent vekst i annonsetrafikk og over 8 prosent vekst i antall henvendelser til selger sammenlignet med fjoråret.

- Dette er knallbra tall og vi fortsetter nå inn i høsten med god tro på fortsatt vekst i næringsmarkedet, avslutter han.