Motor bobil ferie

FINN bobil og campingvogn tilbake til normalt nivå

Koronapandemien rammet bobil- og campingvogn-segmentet på FINN akkurat da sesongen vanligvis begynner å blomstre. Nå er vi imidlertid på rett kurs igjen!

På lik linje med FINN MC og FINN båt, har bobil- og campingvogn-markedet normalt sett sin årlige oppblomstring akkurat på denne tiden. Så kom det et virus som ville ting annerledes. For etter en fantastisk start på året med en gjennomsnittlig ukentlig vekst i besøk på 33 prosent for bobil og 36 prosent for campingvogn fra uke 2 til uke 11, fikk kategorien seg en trøkk da koronapandemien kom rullende inn over Norge for fullt.

- Vi så at den fine veksten vår avtok og at vi sank til rundt 130 000 besøk i uken, hvilket er om lag 20 000 under det vi hadde i samme periode i fjor, sier Magnus Frøshaug Ryhjell, forretningsutvikler hos FINN motor.

  • Magnus Frøshaug Ryhjell, forretningsutvikler hos FINN motor

    Magnus Frøshaug Ryhjell, forretningsutvikler hos FINN motor

Tendensen skulle imidlertid vise seg å være kortvarig for FINN bobil og campingvogn. Torsdag 19. mars snudde den negative trenden, og trafikken jobbet seg tilbake til normalen igjen.

- Det var nesten som om bobil- og campingvogn-kundene på dagen ble lei av å lese og høre koronanyheter etter 19. mars. Den påfølgende helgen hadde vi faktisk god vekst, sammenlignet med fjoråret. Søndag 22. mars fikk vi se årets høyeste besøkstall med 28 000 unike brukere på én dag.

De siste dagene er bobil- og campingvogn-segmentet på FINN tilbake på normalt nivå. Ryhjell håper imidlertid at ting vil forbedre seg ytterligere fremover.

  • Korona toppsøk caravan

- Vi trives jo aller best når vi ser at markedsplassene våre vokser, så vi håper at kurven vi har sett siden 19. mars fortsetter, og at vi snart får se den fine veksten fra starten av året igjen. Nå er det jo vanskelig å vite hva som skjer fremover, men sommerferie med bobil eller campingvogn ser vel per nå ut til å være et mer realistisk alternativ enn for eksempel Spania-ferie. Denne sommeren i alle fall. FINN båt begynner allerede å se en klar tendens i at folk forbereder seg på sommer i Norge og at interessen for båt og båtplass øker en god del. Du skal ikke se bort ifra at vi kan få samme tendens for bobil og campingvogn.

Ryhjell har også merket seg at det spesielt er én type brukere som strømmer til markedsplassen på jakt etter bobil og campingvogn.

- De siste dagene og ukene har vi sett at brukere på jakt etter bobil til leie øker ganske merkbart. Dette er veldig likt den tendensen vi også ser på FINN båt. Vi er i en situasjon hvor mange frykter for jobben sin og kanskje føles det skummelt å gjøre store investeringer i øyeblikket. Da kan leie være et fint og trygt alternativ som skåner lommeboken, og samtidig redder sommeren. I tillegg kjenner jeg flere forhandlere som er veldig flinke til å gi gode utleie-opplevelser som senere fører til et salg.