Chris Winsor Moment Getty Images

– En fantastisk sommer for FINN næring

Sommeren er normalt en ganske rolig periode for næringsmarkedet på FINN. Derfor var det flott å se et stort løft i besøkstrafikken i både mai, juni og juli!

– Vi kan trygt si at det har vært hett på næringsmarkedet denne sommeren med tanke på periodens trafikktall, sier Per Arne Berg-Heggelund, bransjeansvarlig for FINN næring.

– Kunder jeg har snakket med melder om godt salg gjennom hele sommeren, og innen bygg og anlegg er det utstyr og deler som virkelig har solgt bra.

Perioden fra mai til og med juli i år har hatt over 11 % trafikkvekst sammenlignet med samme periode i fjor. Et veldig godt resultat, ifølge Berg-Heggelund.

  • Bransjeansvarlig for FINN næring, Per Arne Berg-Heggelund, poserer smilende i blå skjorte foran grønt løvverk.

    Bransjeansvarlig for FINN næring, Per Arne Berg-Heggelund. Foto: Caroline Roka

Flere kunder sier at bruktlageret nærmest er tømt, og at de venter på å få fylt opp utover høsten. De forteller også om lang leveringstid på nye maskiner, noe som vil påvirke hvor mange annonser som ligger ute på FINN i perioden vi går inn i nå.

– Vi har gått noe ned i antall henvendelser i sommer målt opp mot fjoråret, men det kan henge sammen med at det er færre annonser enn vanlig i de ulike kategoriene, sier han.

Fantastiske trafikktall i mai og juni

På tross av litt lavere henvendelsestall, kan vi med trygghet si at vi har hatt en fantastisk sommer på FINN næring.

– Det har vært en all-time high i besøkstall både mai og juni, som sniker seg inn på topp! I mai slo vi alle rekorder med mest besøk på en måned, med nesten 4 millioner besøk, sier Berg-Heggelund.

  • Mai og juni i år ligger på en solid 1. og 2. All-time high-plass!

    Mai og juni i år ligger på en solid 1. og 2. All-time high-plass!

Traktor er fortsatt ubeseiret som nummer 1 i oversikten over de mest brukte søkeordene i år, og har hatt nesten 200 000 søk.

– Vi ser at nykommeren beitepusser har kommet seg inn på en 7. plass, og slåmaskin inn på 10. plass. Søkeordene Dalen og henger har måttet vike og har falt lenger ned på listen. John Deere troner fortsatt på toppen over traktormerker, og det samme gjør Scania på lastebil, sier Berg-Heggelund.

  • Liste: Vi har fått to nye utfordrere på søkeordlisten vår - beitepusser og slåmaskin. Enn så lenge er det ingen som har klart å dytte traktor ned fra 1. plass.

    Vi har fått to nye utfordrere på søkeordlisten vår - beitepusser og slåmaskin. Enn så lenge er det ingen som har klart å dytte traktor ned fra 1. plass.

– Det har gått over all forventning!

Det er ikke bare hos FINN at aktiviteten har vært høy. Hos Torp Maskin har det også gått så det suser gjennom sommeren. De merket at det begynte å skje ting i markedet fra nyttår med mange forespørsler, henvendelser og tilbud som også resulterte i en bra før-sesong, ifølge daglig leder Erling Westbye.

– Vi har hatt voldsomt mye å gjøre i juni og juli, og det har gått over all forventning. Butikken i FINN har generert en del forespørsler og henvendelser også, hvor de som ringer inn i stedet for å sende melding eller mail, refererer til at de har sett den og den enheten på FINN!

– For vår del har det gått bra både på nytt og brukt, og det vi har hatt av brukt har vi solgt. Det henger litt sammen med lange leveringstider på nytt utstyr, sier Westbye.

Leverandørene henger etter

Torp Maskin har vært heldige med mye på lager, og har klart å servere et upåklagelig marked på en god måte. Det er likevel enkelte ting de gjerne skulle hatt inn.

– For oss har det vært greit frem til vårparten, nå begynner vi å merke det. Leverandørene henger etter og klarer ikke å levere til tiden. Fabrikkene gir uttrykk for at det er ubalanse i råvaremarkedet, stålpriser som stiger i stor grad og lignende, sier Westbye.

– Hvordan er leveringstiden på nye maskiner?

– Enkelte større maskiner, traktortilhengere og redskaper har lengre leveringstider, for eksempel, opptil 6 måneder. Jeg har inntrykk av at det også er fordi det har vært et godt salg rundt omkring, også i resten av markedene i Europa, avslutter Westbye.