Proptech Norge Barcode

Proptech i Norge er i rivende utvikling

Property technology, eller proptech, danner grunnlag for fremtidens eiendomsbransje. Innovative selskaper skal digitalisere prosesser for omsetning og administrasjon av eiendom.

Publisert 9. desember 2019 kl. 12.39

Samarbeid om det norske proptech-kartet

FINN eiendom ønsker å ha fingeren på denne pulsen slik at vi kan fortsette å tilby de beste tjenestene til våre kunder og brukere. Sammen med blant andre FINN eiendom har Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) utarbeidet det norske proptech-kartet for å holde oversikt over en bransje i rivende utvikling. Engasjementet er stort når de skal følge den teknologiske utviklingen i eiendomsbransjen.

- Vi har utviklet det norske proptech-kartet i samarbeid med blant andre FINN eiendom. Dette har medført at vi sammen tar med en gruppe proptech-entusiaster til proptech-konferansen MIPIM i New York i november, forteller Svein Strømnes i NEF.

Ser man på antall proptech-selskaper i forhold til befolkningstall, er de nordiske landene i toppen i Europa. De to norske selskapene Spacemaker og Disruptive Technologies trekkes ofte frem som verdenskjente aktører, og sistnevnte vant til og med den prestisjefylte prisen Startup Competition Award på MIPIM i 2018.

Må møte etterspørselen

For FINN eiendom er samarbeidet med NEF et viktig bidrag for å forme morgendagens eiendomsbransje. Teknologien utvikler seg raskt og det er viktig å henge med for å kunne tilby tjenestene som markedet forventer og etterspør.

- Vi er glade for å ha fått muligheten til å støtte i Norges Eiendomsmeglerforbunds proptech-utvalg sammen med andre fremoverlente selskaper. Dette er lærerikt for oss og forhåpentligvis hjelper kartet andre selskaper med å finne gode samarbeidspartnere i Norge, sier Hellestveit.

Se det norske proptech-kartet på NEFs nettsider her.

- Nå er vi veldig spente på hva som kommer frem på MIPIM PrepTech NYC i november. Målet er å komme hjem med kunnskap for å bidra videre til å bygge fremtidens eiendomsbransje, avslutter Hellestveit.

MIPIM er en av de største aktørene når det kommer til konferanser innen eiendom. Konferansen i New York har som hovedmål å se på nye teknologier som bedrer brukeropplevelsen til boligeiere og teknologier som bidrar til å effektivisere eiendommer i et samfunnsperspektiv. Her får man et innblikk i hvordan proptech vil påvirke områder som planlegging, konstruksjon, interiør, utleie, forvaltning og smarte eiendommer. I tillegg vil det være fokus på co-working og co-living som er populære buzz-ord i dagens bransje, og foredrag innen tema som blant annet personvern og kunstig intelligens. Mer om MIPIM PropTech NYC finner du her.