Proptech Norge Barcode

Proptech i Norge er i rivende utvikling

Property technology, eller proptech, danner grunnlag for fremtidens eiendomsbransje. Innovative selskaper skal digitalisere prosesser for omsetning og administrasjon av eiendom.

Samarbeid om det norske proptech-kartet

FINN eiendom ønsker å ha fingeren på denne pulsen slik at vi kan fortsette å tilby de beste tjenestene til våre kunder og brukere. Sammen med blant andre FINN eiendom har Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) utarbeidet det norske proptech-kartet for å holde oversikt over en bransje i rivende utvikling. Engasjementet er stort når de skal følge den teknologiske utviklingen i eiendomsbransjen.

- Vi har utviklet det norske proptech-kartet i samarbeid med blant andre FINN eiendom. Dette har medført at vi sammen tar med en gruppe proptech-entusiaster til proptech-konferansen MIPIM i New York i november, forteller Svein Strømnes i NEF.

  • Svein Strømnes, kommunikasjonssjef i Norges Eiendomsmeglerforbund

    Svein Strømnes, kommunikasjonssjef i Norges Eiendomsmeglerforbund

Ser man på antall proptech-selskaper i forhold til befolkningstall, er de nordiske landene i toppen i Europa. De to norske selskapene Spacemaker og Disruptive Technologies trekkes ofte frem som verdenskjente aktører, og sistnevnte vant til og med den prestisjefylte prisen Startup Competition Award på MIPIM i 2018.

Må møte etterspørselen

For FINN eiendom er samarbeidet med NEF et viktig bidrag for å forme morgendagens eiendomsbransje. Teknologien utvikler seg raskt og det er viktig å henge med for å kunne tilby tjenestene som markedet forventer og etterspør.

- Vi er glade for å ha fått muligheten til å støtte i Norges Eiendomsmeglerforbunds proptech-utvalg sammen med andre fremoverlente selskaper. Dette er lærerikt for oss og forhåpentligvis hjelper kartet andre selskaper med å finne gode samarbeidspartnere i Norge, sier Hellestveit.

  • Jørgen Hellestveit, produktdirektør i FINN eiendom

    Jørgen Hellestveit, produktdirektør i FINN eiendom

Se det norske proptech-kartet på NEFs nettsider her.

- Nå er vi veldig spente på hva som kommer frem på MIPIM PrepTech NYC i november. Målet er å komme hjem med kunnskap for å bidra videre til å bygge fremtidens eiendomsbransje, avslutter Hellestveit.

MIPIM er en av de største aktørene når det kommer til konferanser innen eiendom. Konferansen i New York har som hovedmål å se på nye teknologier som bedrer brukeropplevelsen til boligeiere og teknologier som bidrar til å effektivisere eiendommer i et samfunnsperspektiv. Her får man et innblikk i hvordan proptech vil påvirke områder som planlegging, konstruksjon, interiør, utleie, forvaltning og smarte eiendommer. I tillegg vil det være fokus på co-working og co-living som er populære buzz-ord i dagens bransje, og foredrag innen tema som blant annet personvern og kunstig intelligens. Mer om MIPIM PropTech NYC finner du her.