Dame på terrasse med folk i bakgrunnen

Bør man selge bolig på sommeren?

Mange lurer på om det er noe liv i boligmarkedet på sommeren og om det er smart å selge bolig i ferien. Vi har sett nærmere på tallene for boligmarkedet i fjor og gir deg vår prognose for årets sommer.

For å indikere interessen for bolig og ta tempen i boligmarkedet på FINN, bruker vi å se på annonsetrafikken. Enten antall besøk som vil si hver økt en bruker er på FINN eiendom, eller antall sidevisninger som er hver gang en bruker ser på en boligannonse. Fra sommermånedene i fjor er tallene på et godt nivå.

Gjennomsnittlig antall sidevisninger for boliger som ble lagt ut i fjor sommer var på 5000 i juni og 4990 i juli. Disse månedene havnet på fjerde- og femteplass for høyest gjennomsnittlig sidevisninger i 2019.

Selv om 2020 hittil har vært et ganske annerledes år med sine utfordringer, har boligmarkedet på FINN levert svært gode resultater. Snittet for boliger som ble lagt ut i påskeuken (uke 15), var 5562 sidevisninger. Det er nest best resultat av alle ukene hittil i år.

Når vi sammenligner påsken 2020 mot 2019, var det god økning i trafikk til boligannonsene i år.

  • Annonsetrafikk på FINN eiendom påsken 2019 og 2020

Med en økning på 21 prosent flere besøk i påskeuka, kan vi anta at trafikken også vil være høy i sommer.

Når vi ser på annonsetrafikk er mai 2020 faktisk den beste måneden vi noen gang har hatt på FINN eiendom! Over 45 millioner besøk ble registrert i mai. Med det knuste vi rekorden fra mai 2019 med nesten 12 prosent. Og det ser ut til å fortsette frem mot sommeren også, for første uken i juni ble det all-time high; for første gang i historien passerte vi 11 millioner besøk på én uke!

Så vårt svar på om man bør selge bolig i sommer er: så absolutt!