Christian V. Dreyer og Erik Lundesgaard

Boligbobla – en podcast fra Eiendom Norge

I starten av 2019 slapp Eiendom Norge sin egen podcast, Boligbobla. Vi har tatt en prat med kommunikasjonssjef Erik Lundesgaard som forteller mer om podcasten.

Hvorfor valgte dere å starte en podcast?

Podcast er et meget godt format for både å kunne ha lengre resonnementer enn i det raske og løpende nyhetsbilde. Boligmarkedet er for viktig for den enkelte og samfunnet til kun hastige analyser, og det fortjener av vi går i dybden av tema som angår bolig og boligmarkedet.

Hvem er målgruppen og hvordan ønsker dere å påvirke den?

Målgruppen er de som følger ekstra godt med i boligmarkedet.

Hva har dere lært, nå etter åtte episoder?

Vi har lært at vi må balansere på den fine linjen mellom en plan for episoden og impulsivitet, samt at samtalen må ha tempo og trøkk. Vi oppfordrer alle gjestene våre til å være frempå.

Hvordan velger dere tema for episodene?

Vi jobber ut ifra hva som aktuelt både i boligmarkedet, politikk, forskning og finans, samt hva sesongen skulle tilsi. Boligmarkedet er sesongavhengig.

Hvordan har responsen fra lytterne vært?

Overveldende positivt, og mange som ymter frempå at ønsker å være gjest. Det er vel strengt talt det beste komplimentet man kan få ved siden av høye lyttertall.

Hvilke temaer blir aktuelle fremover?

Det skjer mye spennende utover høsten i spenningsfeltet mellom økonomi og politikk blant annet. Hva betyr kommunevalget for boligmarkedet? Hva skjer med boliglånsforskriften når Finanstilsynet kommer med sin evaluering 10. september? Hvor skal styringsrenten og hva betyr det for boligmarkedet? Dette og mye mer skal vi blant annet ta for oss til høsten.

Sommer og ferietid er perfekt for podcast. Boligbobla finner du på Soundcloud her eller søk den opp der du hører podcast.