INAKTIV

Pinscher / Pinschervalper

Til salgs
14 000 kr
PINSCHEREN:
Pinscheren er en frisk rase, men likevel kan enkelte ting forekomme. Det er derfor trygt å vite at oppdretter har gjort sitt beste for å fremme rasen, og avle fram sunne individer med godt gemytt.
Det anbefales at man setter seg inn i rasen, herunder også sykdommer som kan forekomme.
Besøk klubbens hjemmeside for mer informasjon.

Det som bør følge med valpen ved overtakelse er:
* Pass/vaksinasjonsbok (og valpen skal ha fått markkur)
* Registrert i NKK med stamtavle
* Kjøpskontrakt/fôrvertsavtale
* Helseattest som ikke er eldre enn 7 dager
* Chipmerket

Veiledende valpepris ligger på 14.000 kroner, og redusert pris bør være begrunnet.
Vær oppmerksom på at hunder som selges uten stamtavle (uregistrerte) anses som blandingshunder.

Fakta om pinscheren:
Fargene er ensfarget rød (rødbrun til mørkebrun) eller sort/tan, og pelsen er kort og blank. Høyden er 45-50 cm (+/- 2 cm) og vekten ligger mellom 13-20 kg. Den har en hendig størrelse, den er mentalt robust, veldig glad i mennesker og andre dyr og den er svært lærenem. Den er veldig kjærlig, myk å klappe og koselig å ha i sofakroken (hvis den får lov til å være der da). Samtidig har den full kapasitet som bl.a. lydighets- og agilityhund. Den er utpreget renslig, vasker seg nesten som en katt, og har lite kroppslukt. Den er vennlig og trofast overfor familien og meget leken, i tillegg til at den er veldig lærevillig, men kjeder seg fort. Pinscheren er utpreget sosial av vesen og vil helst være med over alt. Ute er den livlig og i full aktivitet, mens den inne er rolig og gjerne sover lenge om morgenen. Når det kommer til vinterkulden så klarer den seg fint ute i kulda hvis den får være i bevegelse, men som andre korthårete raser trenger den et dekken hvis det blir alt for kaldt eller den blir værende stille.
ANNONSERING VIA NORSK PINSCHERKLUBB:
Når du kontakter oppdrettere som annonserer via Norsk Pinscherklubb kan du være sikker på at kullet er godkjent av klubbens avlsråd, på bakgrunn av klubbens kriterier. Og det er bare medlemmer som følger klubbens avlsanbefalinger som kan annonsere under klubbens logo.

For å få godkjent kullet i Norsk Pinscherklubb må følgende krav innfris:
* Begge hundene må være HD-fri (A eller B- eller tilsvarende i utlandet).
* Vaksinasjonsallergi: To hunder med vaksinasjonsreaksjoner kan ikke kombineres.
* Begge hundene må være øyelyst fri for arvelige øyesykdommer, og undersøkelsen skal ikke være eldre enn ett år ved paring.
* I de tilfeller det er mistanke om øyesykdom skal hundene ikke brukes før ny øyelysning er foretatt og mistanke er avkreftet. PHTVL/PHPV grad 1 aksepteres i paring med hund uten øyeforandringer.
* Dilute: Det må dokumenteres at minst et av avlsdyrene i en kombinasjon ikke er bærer av dilute-gen. Gentest for vWD status anbefales.
* Tispen og hannen skal være fylt 20 måneder ved paring.
* Både hannhund og tispe skal være premiert på utstilling av to forskjellige dommere med minimum 2 x Excellent.
* Innavlsgraden må ikke overstige 6,25 %

Generell info

Norsk Pinscherklubb ble opprettet den 25.11.2000 og har siden 15.08.2001 vært raseklubben for pinscherrasene i NKK. Klubbens mål er å bevare de tre rasenes egenart, deres gode lynne og ikke minst deres utmerkede helse.

Norsk Pinscherklubb har siden den spede begynnelse i 2000 hatt et jevnt og godt tilsig av nye medlemmer. Det er kjekt å konstatere at våre tre raser stadig blir mer populære, og at vi blir flere og flere eiere av disse herlige hundene.

Alle hunder som annonseres og selges gjennom Norsk Pinscherklubb er hunder/kull som er godkjent av Norsk Pinscherklubbs avlsråd og følger klubbens rettningslinjer for avl og oppdrett.

Postboks 36, 1471 Lørenskog

Annonseinformasjon

FINN-kode 38377395
Sist endret 25. apr. 2015 20:20

Rapporter annonse