INAKTIV

Dvergpinscher / Dvergpinschervalper

Til salgs
14 000 kr
DVERGPINSCHEREN:
Dvergpinscheren er en elegant liten kvadratisk hund med mye personlighet. Og til tross for sin beskjedne størrelse, 25 - 30 cm og 4-6 kg, bør de ikke undervurderes. De har ører som enten står rett opp eller henger, det er stående ører som er mest vanlig. Fargene er ensfarget rød (rødbrun til mørkebrun) eller sort/tan, og pelsen er kort og blank. De er livlige, humørfylte, lettlærte og kreative. Dette er også hunder med stor kapasitet, og de krever sitt av mosjon og mental stimuli. De elsker å være med der det skjer, og i normalt god kondisjon takker de ikke nei til heldagsturer i skog, mark og fjell.

De er allsidige, og kan brukes både til utstilling, spor, agility og lydighet og mye mer.
Oppdragelsen bør være vennlig og bestemt.

Dvergpinscheren er en frisk rase, men likevel kan enkelte ting forekomme. Det er derfor trygt å vite at oppdretter har gjort sitt beste for å fremme rasen, og avle fram sunne individer med godt gemytt. Det anbefales at man setter seg inn i rasen, herunder også sykdommer som kan forekomme.

Det som bør følge med valpen ved overtakelse er:
* Pass/vaksinasjonsbok (og valpen skal ha fått markkur)
* Registrert i NKK med stamtavle
* Kjøpskontrakt/fôrvertsavtale
* Helseattest som ikke er eldre enn 7 dager
* Chipmerket

Veiledende valpepris ligger på 14.000 kroner, og redusert pris bør være begrunnet.

Vær oppmerksom på at hunder som selges uten stamtavle (uregistrerte) anses som blandingshunder. Og det finnes ingen land hvor blandinger som inneholder dvergpinscher (miniature pinscher) er godkjent som egen rase.

ANNONSERING VIA NORSK PINSCHERKLUBB:
Når du kontakter oppdrettere som annonserer via Norsk Pinscherklubb kan du være sikker på at kullet er godkjent av klubbens avlsråd, på bakgrunn av klubbens kriterier. Og det er bare medlemmer som følger klubbens avlsanbefalinger som kan annonsere under klubbens logo.

For å få godkjent kullet i Norsk Pinscherklubb må følgende krav innfris:
* Begge hundene må være øyelyst FRI etter at de har fylt ett år og før første paring. Ved senere paring skal siste øyelysing ikke være eldre enn ett år. I de tilfeller det er mistanke om øyesykdom, skal hundene ikke brukes før ny øyelysing er foretatt og mistanke er avkreftet. PHTVL/PHPV grad 1 aksepteres i paring med hund uten øyeforandringer.
* Begge hundene skal være sjekket for patellaluksasjon med status FRI før paring og etter at de er fylt ett år. Kopi av attesten skal ligge ved når pairer sendes inn for godkjenning av valpekullet.
* Tispen skal være fylt 18 måneder ved paring.
* Hanner må, i likhet med tispen, oppfylle krav til øyelysing, og må derfor ha fylt 12 måneder ved paring.
* Både hannhund og tispe skal være premiert på utstilling av to forskjellige dommere med minimum 2 x Excellent.
* Innavlsgraden må ikke overstige 6,25 % over 6 generasjoner (valp + 6 generasjoner).

Besøk gjerne klubbens hjemmeside for mer info.

Generell info

Norsk Pinscherklubb ble opprettet den 25.11.2000 og har siden 15.08.2001 vært raseklubben for pinscherrasene i NKK. Klubbens mål er å bevare de tre rasenes egenart, deres gode lynne og ikke minst deres utmerkede helse.

Norsk Pinscherklubb har siden den spede begynnelse i 2000 hatt et jevnt og godt tilsig av nye medlemmer. Det er kjekt å konstatere at våre tre raser stadig blir mer populære, og at vi blir flere og flere eiere av disse herlige hundene.

Alle hunder som annonseres og selges gjennom Norsk Pinscherklubb er hunder/kull som er godkjent av Norsk Pinscherklubbs avlsråd og følger klubbens rettningslinjer for avl og oppdrett.

Postboks 36, 1471 Lørenskog

Annonseinformasjon

FINN-kode 37251048
Sist endret 2. jul. 2015 19:40

Rapporter annonse