Video

B-vare med garanti: Arida Pro S8 fastmontert avfukter med sorpsjon

Til salgs
5 990 kr
Reparert produkt i god stand. Liten sorpsjonsavfukter med mange bruksområder. Egnet for fast montasje i små rom. Opp til 8 liter vann pr døgn ved optimale forhold. 90 m3 luft pr time. Tåler frost. Blåser fukt ut av bygget / båten (ikke flytende vann)

Se eksempler på bruk og montering her: https://bedre-inneklima.no/butikk/ofte-stilte-sporsmal-faq/installasjon-sorpsjonsavfukter

Typiske bruksområder for Arida Pro S8:

fuktig båt
fuktig bobil / campingvogn
vaskerom, tørkerom
liten lagerbod
små rom i kjeller
Tørkekapasitet
Tørkekapasiteten er oppgitt til 8 liter vann pr døgn, ved 35 C og 90 % relativ luftfuktighet. I praksis vil avfukteren fjerne vesentlig mindre vann enn dette. Typiske bruksområder er båt, bobil og kjeller. Dette er steder der det normalt er vesentlig kaldere. Følgende forhold vil redusere tørkekapasiteten:

temperaturer under 30 grader
luftfuktighet under 80% RH
lang slange for våtluft (en spiralslange medfølger, men vi anbefaler å benytte et Ø40mm avløpsrør som er glatt på innsiden)
bend / sving på våtluftslange
slange for distribusjon av tørrluft (vi anbefaler å ikke bruke dette)
vind fra utsiden som blåser innover mot utløpet av slangen (utendørs)
Kan Arida Pro S8 brukes til å tørke en kjeller eller en garasje?
I utgangspunktet er svaret nei. I prinsippet er dette en godt egnet avfukter for kjeller og garasje, men i praksis er tørkekapasiteten som regel for liten. Har du små fuktproblemer og kun ønsker å vedlikeholde luftfuktigheten, så kan den brukes. De aller fleste har behov for å gå opp en størrelse og velge Arida S12 eller Arida S25 ved bruk i garasje eller kjeller. Les gjerne mer om bruk av avfukter i garasje her.

Kan Arida Pro S8 brukes i båt / bobil / campingvogn?
Ja, for båter av moderat størrelse er Arida Pro S8 godt egnet. Se eksempel på installasjon i båt her. For båter over 30 fot og båter med mye fuktbelastning bør du vurdere å oppgradere til en Arida S12.

Stillegående
Arida Pro S8 er stillegående og kan fint benyttes i rom hvor mennesker vil oppholde seg. Den er dog ikke lydløs, og du vil høre viften som går.

Veldig kompakte mål
Pro S8 er veldig liten og kan få plass nesten hvor som helst. S8 bygger kun 200 mm x 200 mm x 200 mm. Dette er kanskje den minste 8 liters avfukteren på markedet?

Luftfilteret er lett tilgjengelig
Støvfilteret sitter i en metallramme i forbindelse med lufttilførselen. Denne kan enkelt tas av med to klips og uten bruk av verktøy. Luftfilteret kan enkelt renses og byttes. Et rent filter forlenger levetiden og øker ytelsen. Støvsug det ofte, og bytt det ved behov (en gang eller to i året).

Enkel montering
Arida S8 har fire føtter. Disse kan svinges til siden, og har hull som gjør at du kan skru den fast. Avfukteren kan enten settes på en hylle, eller den kan skrus fast direkte i veggen. Den kan også monteres opp/ned i taket om du ønsker det. Vekten er kun 5 kg.

Montere Arida avfukter feste

Innebygget hygrostat
Det er viktig å tørke luten, men det skal heller ikke bli for tørt. Arida S8 har derfor en innebygget hygrostat som kan betjenes fra utsiden av avfukteren. Du stiller enkelt inn hvor tørt du vil ha det, og avfukteren slår seg av og på i forhold til dette, akkurat slik en panelovn slår seg av og på i forhold til temperaturen. Du kan også bestemme om viften skal stoppe når det er tørt nok, eller om du vil at den skal fortsette å gå for å opprettholde luftsirkulasjonen uten at luften tørkes.

Mulighet for ekstern hygrostat
I tillegg til den innebygde hygrostaten kan du også kople til en ekstern hygrostat. Dette er praktisk dersom du ønsker å måle luftfuktigheten et annet sted enn der avfukteren trekker sin luft fra. Avfukteren er forberedt for dette, så du kan enkelt kople til en ekstern hygrostat den dagen du ønsker dette.

Du kan kople til luftslange
Arida Pro S8 er utstyrt med en metallkanal med flens slik at du kan kople på en 125 mm luftslange. Avfukteren trekker da luften fra et annet sted enn der den står. Tørrluften blåses tilbake til rommet der avfukteren står. Husk at Arida Pro S8 har en liten vifte, slik at en luftslange vil redusere tørkekapasiteten. Vi anbefaler å bruke den uten luftslange for tørrluft.

Arida Pro S12 har i tillegg en slangestuss på tørrluften, slik at den tørre luften kan blåses tilbake til et annet rom enn der avfukteren står. Dette er ikke mulig på S8.

Våtluft ut av bygget (ut av båt / bobil / lager)
Den fuktige luften blåses ut av en slangestuss på 41 mm. Her kan du bruke en slange eller et avløpsrør og lede den fuktige luften ut til friluft. Husk at vi anbefaler at det er fall på denne slangen, slik at eventuell kondens renner utover, og ikke tilbake til avfukteren.

Strømforsyning 230 Volt
Arida Pro S8 koples enkelt til 220V / 50 Hz stikkontakt, akkurat slik du har det hjemme. Avfukteren leveres med plugg, og du trenger ikke elektriker for installasjonen. Avfukteren leveres med 5 meter ledning. Avfukteren skal koples til en jordet stikkontakt.

Auto Restart
Hvis det oppstår et avbrudd i strømforsyningen, vil Arida S8 fortsette å virke når strømmen er tilbake. Perfekt på steder hvor strømmen kan komme og gå, som for eksempel på bryggeanlegg eller et hytteområde.

Solid bygget
Arida Pro S8 er bygget i et solid metallkabinett. Betjeningspanelet, tilkoplingspunkter og strømforsyning er godt beskyttet.

Enkel tilgang til viktige deler
Hvis det er en feil med enheten er det enkelt for en profesjonell reparatør å reparere avfukteren. Det er rask tilgang til de indre deler som kan vedlikeholdes eller erstattes veldig enkelt.

Sikker og trygg å bruke
Alt du trenger å komme til har tilgang fra utsiden av avfukteren. Du har aldri behov for å åpne den. Det vil ikke være mulig å få fingrene inn i avfukteren uten bruk av verktøy. Dette er viktig. Barn eller andre må ikke kunne putte fingrene inn slik at de får elektrisk støt eller blir ødelagt av bevegelige deler. Skal noe repareres kan avfukteren enkelt åpnes med vanlig verktøy, men i den daglige driften kan man ikke komme til farlige deler kun med fingrene. Dette er viktig for din sikkerhet!
Tilstand Brukt

Generell info

Fri frakt på alle ordrer over 1.000 kroner.

Se vår nettbutikk: WWW.BEDRE-INNEKLIMA.NO

Vi selger det du trenger for et bedre inneklima: Luftavfukter - luftrenser - luftfukter - produkter for bedre rengjøring. Vi har utstyr både til privat bruk og til profesjonell bruk. Alle våre produkter er lagervare i Sandefjord, og vi sender ut varer hver eneste dag.

Våre åpningstider på kontoret er 0800-1600.

Ring oss på 33 47 01 00, vi hjelper deg gjerne! Hilsen Even, Jon og Jarle.

Bedre Inneklima AS, Sandefjord.

Pindsleveien 8b, 3221 Sandefjord

Annonseinformasjon

FINN-kode 185626362
Sist endret 23. jul. 2020 09:05

Rapporter annonse