Solcellepanel for ditt næringsbygg

Til salgs
Jan Kåre Lillekroken i Folldal har installert solcelleanlegg både på Jokerbutikken han driver, og på hustaket hjemme. Det han kan fortelle er en ekte SOLskinnshistorie.

– Anlegget på butikken ble montert for ett års tid siden, og jeg må bare si at jeg er strålende fornøyd så langt, sier Jan Kåre Lillekroken uten å nøle.
Mens han har et mindre anlegg som skal yte 12,5 kW på hustaket hjemme, har han på Joker-butikken montert et 26 kW-anlegg.

BRUKER ALT PÅ BUTIKKEN
– Løsningen for butikken sin del har vært helt genial. Der går det mye strøm døgnet rundt, året rundt – med et årsforbruk på rundt 300 000 kilowattimer. Så der går alt som produseres fra solcelleanlegget rett inn i daglig forbruk, og det betyr både redusert nettleie og redusert strømpris, og en positiv effekt allerede fra første dag, forteller Lillekroken.
Han medgir at han var spent på forhånd, spesielt med tanke på om produksjonen ble så høy som forespeilet.
– Jeg følger tett med, og er stadig inne på appen og ser hva som produseres og forbrukes. Og faktisk er det sånn at det ser ut som anlegget produserer litt mer enn hva som faktisk ble lovet av leverandøren. Naturlig nok er produksjonen dårlig i desember og januar når sola står som lavest, men det er tatt med i beregninga. Ellers i året har produksjonen vært god. Og det er jo ikke bare sola i seg sjøl som gjør at anlegget produserer strøm, men lyset som reflekteres – noe som blant annet betyr at snøen kan bidra til bra produksjon om vinteren også. Det er heller ikke noe problem vinterstid med at snø legger seg på anlegget.

LANGSTIKTIG
Ut fra egne erfaringer er Jan Kåre Lillekroken litt forundret over at ikke flere har sett mulighetene rundt solcelleenergi – ikke minst på næringsbygg, men også privat.
– Det virker som landbruket er de mest aktive, men dette er noe for alle. Jeg ser det godt på strømregninga, både på butikken og hjemme, forteller han, og fortsetter:
– Det snakkes om en inntjeningstid på investeringen på mellom 10 og 20 år. Da er det viktig å huske på at varigheten på anlegget er nesten det dobbelte, og mine erfaringer så langt tyder på at inntjeningen kan gå raskere enn anslått – ikke minst om en tar høyde for at strømprisen trolig vil øke i åra framover.
Han påpeker at det er avgjørende å ha et langsiktig perspektiv på en investering som dette.

MILJØGEVINST
– I tillegg bidrar jeg på denne måten til å spare miljøet. Det er heller ikke uvesentlig, understreker Jan Kåre Lillekroken.
– Jeg er opptatt av at vi skal bruke de fornybare ressursene vi har. Vi kan demme opp vann og bygge vindmøller, men med solcelleanlegg bygger du bare på ditt eget tak. Det er nesten ikke synlig, og det gir virkelig noe tilbake til miljøet uten forurensning av noe slag. I tillegg er anlegget så å si vedlikeholdsfritt.

LOKAL OPPFØLGING
Sjøl forklarer Lillekroken at årsaken til at han valgte å satse på solcelleanlegg både hjemme og på butikken henger sammen med en iboende nysgjerrighet til prøve nye ting, gjøre noe alle andre ikke har gjort ennå.
– Jeg har en tendens til å angre på alt jeg ikke har prøvd, og i årevis har jeg på reiser nedover i Europa sett solcelleanleggene på takene rundt omkring. Derfor tenkte jeg: Hvorfor ikke prøve dette her også?
– Jeg leste meg opp litt på det, og når jeg i tillegg kunne få det kjøpt, monwvtert og levert gjennom den lokale leverandøren Solenergi AS, var jeg ikke sen om å prøve, forteller Lillekroken.
Han mener det er viktig å benytte seg av de mulighetene som finnes i nærområdet, og kan ikke få fullrost den lokale leverandøren nok – verken når det gjelder informasjon og tilbud på forhånd, og oppfølging underveis.
– For min del har det fungert prikkfritt så langt.

---

OM SOLENERGI NORGE AS:

• Vi har solgaranti – vi prosjekter riktig!
• Vi tilbyr gratis befaring.
• Vi leverer svært effektive kvalitetsprodukter med den nyeste teknologistandarden.
• Vi jobber sammen med kvalifiserte og erfarne norske monteringspartnere.
• Vi har 25 års effektgaranti på solcellepanelene
• Vi har 10 års produktgaranti på vekselretterne – uten ekstra kostnad
• Du får personlig rådgivning hele veien – vi følger deg fra første møtet til det ferdige installerte solcelleprosjektet.
• Du vet du blir fulgt opp i etterkant - vi kommer på ett års befaring.

Lurer du på hvor lønnsomt det kan være for deg å investere i solenergi? Ta kontakt med oss eller fyll ut skjemaet for gratis befaring på våre nettsider.
Tilstand Ny

Generell info

Solenergi Norge AS har hovedkontor i Folldal i Østerdalen, men leverer solcelleanlegg i store deler av Norge – fra Trøndelag i nord til agderfylkene i sør.

Lurer du på hvor mye du kan spare ved å investere i solenergi?
Kontakt oss i dag.

Gruvvegen 30A, 2580 Folldal

Annonseinformasjon

FINN-kode 180142545
Sist endret 26. mai 2020 13:56

Rapporter annonse