Nydelige Oliver fra Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Jæren

Til salgs
1 500 kr
Heisann, Oliver heter jeg, og jeg er en kritthvit, ung pus. Jeg har vært i fosterhjem i 2 år, siden jeg var liten, og det har vært greit nok det, men nå er jeg klar for den store verden. Tror jeg... Jeg er ennå litt engstelig av meg. Det finnes jo så mange lyder og farlige ting i verden, men selvtilliten vokser hver dag. Så jeg er litt som Oliver Twist – fosterbarn, litt rolig og forsiktig, men kan si fra når det behøves og lar meg ikke pelle på nesen. Jeg liker å være der det skjer, men med litt avstand. Jeg har mine faste utkikksposter fra sofaryggen, og liker å ha oversikten.

Jeg tar kanskje noen uker før jeg stoler på deg. Jeg lar meg klappe på kinnet og under haken og legger meg på sofaen ved siden av fostermor, og så lenge jeg det ikke skjer noe brått så går det bra. Jeg har egentlig veldig lyst på kos. Men det må være jeg som bestemmer når, og hvor lenge. Og det er som regel nok med et lite minutt. Noen ganger kommer jeg bort og gnikker hodet inntil, spesielt når fosterbroren min får kos. Da blir jeg litt sjalu og må ha oppmerksomhet, jeg også. Hvis jeg hører at fostermor holder på med ham på stuen så hopper jeg ned fra klatretårnet hvor jeg ser på katte-TV ut vindet, og kommer inn med halen i været og lurer på hva det er jeg går glipp av. Det er ikke sikkert jeg vil ha kos. Kanskje jeg bare vil sitte ved siden av og male høylytt. Menneskehender må jeg ha kontroll over – ellers kan det komme et lite dask med poten eller jeg gir deg det onde blikket for å gi beskjed, for jeg liker ikke når jeg blir overrasket eller føler at jeg ikke vet hva som foregår. Det er det vel ingen som liker? Men jeg har nesten sluttet med slikt. Jeg bruker ikke klørne, bare når det er lek, og da bør du holde fingrene unna uansett. Dere må bare være tålmodig med meg. Jeg har egentlig et hjerte av gull og vil ingen vondt. Det er bare at det er så litt skummelt med fremmede ting. De jeg kjenner godt er jeg ikke noe redd for.

Jeg bor sammen med Smaragd. Jeg har alltid vært sammen med andre katter, men jeg har ikke noe i mot å være alene heller. Jeg tolerer han romkameraten min, men jeg liker ham ikke. Jeg er litt sjef nå, så jeg terger ham av og til. Han får ikke ligge så lenge i fred. Ypper han tilbake, så dasker jeg til ham, men bare for moro skyld. Men vi bruker ikke klør og biter ikke ordentlig. Det er bare guttestreker. Noen ganger dulter jeg i ham når han sover, eller løper etter ham og tar bakholdsangrep. Jaja, litt feigt er det, men jeg har fått masse selvtillit av å få være sjef og bølle litt.

Jeg er ikke storspist, men digger å lete etter snop. Det er mye morsommere å jakte. Jeg kjører full rulle med lek! Jeg elsker å hoppe og suse etter fjær og garn! Frem og tilbake over sofaen og over teppet. Etter frokost hver morgen så hopper jeg opp i klatretårnet mitt og venter på at fostermor skal gjemme snop på forskjellige plasser og oppi kopper, så snuser jeg meg frem til dem. Det er det beste med hele dagen! Da maler jeg som en dieselmotor. Når balkongdøra står oppe så snuser jeg på så mange spennende lukter. Når en spurv eller måke farer forbi vinduet, så farer jeg etter. Det hadde vært spennende å få oppleve alt det uten vindusruter i veien. Jeg er innmari nysgjerrig!

Jeg er helt hvit i pelsen, og er flink å vaske meg. Jeg er likevel nysgjerrig på hvordan det er å være ute og få skitne meg til. Det hadde vært ypperlig å få komme til mitt for-alltid-hjem hvor jeg får ha det stille og rolig, uten for mange mennesker, og hvor ting kan skje på mine premisser, men hvor jeg likevel får masse tid til lek og springe høyt og lavt, og kanskje bittelitt kos. En plass hvor jeg kan få utforske utendørs. Jeg vil gjerne treffe deg! Vil du treffe meg? Ta kontakt med DNNJ, så setter de opp en date. Morn!

Oliver er født 13.04.18.

Aldersgrensen for adopsjon er 22 år.

Adopsjonsgebyret dekker full helsesjekk, 2 vaksiner, kastrering og ID-chip. De som adopterer må signere kontrakt hvor de forplikter seg til å ta katten inn til alle de veterinærbehandlinger som gjenstår.

Kattunger har ikke ferdig utviklet stedsans før de er rundt 1 år. Kattunger skal ikke slippes ut før de er i alderen 9-12 måneder, men det anbefales å vente til de er 12 måneder. Voksne katter anbefales å holdes inne i 8 uker etter adopsjon for at de skal venne seg til sitt nye hjem.

Ved interesse - ta kontakt på nord-jaeren@dyrebeskyttelsen.no. Våre dyr befinner seg i private fosterhjem, og adresser utleveres kun etter en innledende korrespondanse på e-post.

Vi trenger også fosterhjem!

Vipps: 10262
Kontonummer: 1503 41 20789

4007 Stavanger

Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Jæren

Send melding

Annonseinformasjon

FINN-kode 178648001
Sist endret 17. jun. 2020 08:10

Rapporter annonse