Ibanez AZ242F-TSG Tequila Sunrise Gradation

Til salgs
12 750 kr
AZ er resultatet av flere års testing med mange av verdens beste gitarister som testpiloter, med mål om å skape den ultimate “players player”-gitaren. Det vil si et instrument som låter ekstremt bra, og er så lettspilt og stabilt at man i prinsippet kan bruke det til alle stiler og musikksjangre. AZ har behandlede lønnehalser som holder seg stabile uansett hvordan og hvor på planeten du er på turné, i tillegg til rustfrie bånd som nærmest er umulige å slite ned, og som føles nypussa og fine uansett hvor mye du spiller. Brua fungerer perfekt, og har en vibratoarm som ikke glipper uansett hvor mye du sliter og drar i den.

AZ-halsen er en moderne hals som Ibanez kaller en oval C-profil. Denne Prestige-halsen er laget av S-TECH-behandlet lønn. S-TECH er såkalt “nitrogen-heating-treatment” av treet, og er en videreutvikling av det som vanligvis kalles roasted/baked treverk. Det innebærer at treet gjennomgår en nitrogen-basert oppvarmingsprosess som fjerner vann og harpiks fra treverket, noe som gjør det lett, stabilt, holdbart og helt upåvirket av endringer i luftfuktighet. Man kan si at treet blir vanntett, og at det derfor ikke blir avhengig av lakkering. Disse egenskapene gjør halsen ekstremt resonant, med lav fysisk vekt, massevis av syngende sustain og tydelig klang med suveren toneseparasjon. Halsen sluttbehandles med en olje som gir gitaren følelsen av godt innspilt tre.

Halsprofil
Ibanez kaller AZ-halsen for oval C, hvilket er en treffende beskrivelse - eller C med litt mer “skuldre”. Den er merkbart tjukkere enn de fleste Ibanez-halser, men likevel ikke tjukk eller klumpete. 20.5 mm ved 1. bånd og 22.5 mm ved 12. Den føles moderne og tilgjengelig samtidig som den oppleves som tradisjonell og velkjent. Gripebrettets radius er et perfekt kompromiss mellom akkord- og solospill. Overgangen mellom gripebrett og hals av mykt avrundet med “rolled fretboard edges” som sørger for smooth og godt innspilt følelse.

Kroppen
Kroppen er designet for komfort, og uten skarpe kanter - dette for at man både skal kunne stå og sitte i timesvis i strekk. Avrundingen i kantene er mykere på baksiden enn på fremsiden. Halsen møter kroppen ved Ibanez’ nye Super All Access Neck Joint, en videreutvikling av den gjennomtestede All Access Neck Joint.

Seymour Duncan® Hyperion™ Pickups
Hyperion er en pickup utviklet i samarbeid med Marciela ”MJ” Juarez hos Seymour Duncan, som har vært ansatt som Seymours høyre hånd siden 1976. Hun har bl.a. laget pickups for Eddie Van Halen, Jeff Beck, David Gilmour, Slash og Joe Bonamassa, bare for å nevne noen. Pickuppen har moderat output og Alnico V-magneter. En tydelig, dynamisk pickup med god toneseparasjon og klar pick attack. De er koblet på en dyna-MIX 10 switch med en ekstra w/Alter switch som gir deg mange lydmuligheter som spenner fra humbucker til single-coil.

Ibanez T1502 Tremolo
Brua er en videreutvikling av GOTOH 510, en av verdens mest populære låsbare broer. Ibanez stilte seg følgende spørsmål: “Er dette så bra det blir, eller er det noe vi kan forbedre?” Og de gjorde nettopp det. T1502 er basert på 510 og bygd av GOTOH, altså moderne 2 pivot style med låsbare studs. Oppdateringen er en bedre snap-in vibratoarm som ikke glipper. Armen kan byttes ut mot Ibanez Ultra Lite. T1502 har samme strengeavstand som 510 Narrow, med 10.5 mm i stedet for 10.8 mm.

GOTOH H.A.P®-M machine heads
Stemmeskruene er GOTOH® MAGNUM LOCK®, som er top-of-the-line låsbare stemmeskruer med høydejustering som gir deg perfekt belastning over sadelen, i tillegg til optimal sustain og tone.

Spesifikasjoner
Hals: Varmebehandlet lønn
Halsprofil: Oval C
Kropp: American Basswood
Topp: Flammelønn
Gripebrett: Varmebehandlet lønn med svarte innlegg
Selvlysende dot-innlegg på siden av halsen
Bånd: 24 Jumbo Stainless Steel med Prestige Fret Edge Treatment
Dyna-MIX 9 switching system w/Alter switch
Bro: Gotoh® T1502 tremolo
Halspickup: Seymour Duncan® Hyperion™ (H) neck pickup (Passive/Alnico)
Bropickup: Seymour Duncan® Hyperion™ (H) bridge pickup (Passive/Alnico)
Skala: 648mm/25.5”
Bredde ved oversadel: 42mm
Bredde ved 24 bånd: 57mm
Tykkelse ved 1 bånd: 20.5mm
Tykkelse ved 12 bånd: 22.5mm
Radius: 305mmR
Låsbare Gotoh stemmeskruer
Hardware: Krom
Inkl. Softcase
Finish: Tequila Sunrise Gradation
Tilstand Ny

Generell info

4Sound Trondheim er åpent 10-18 på hverdager og 10-15 på lørdager. Kontakt oss for spørsmål!

Fjordgata 1, 7010 Trondheim

Annonseinformasjon

FINN-kode 148709074
Sist endret 29. mai 2019 15:38

Rapporter annonse