Bildegalleri
Vaktel egg
Beskrivelse av varen
Vaktel egg selges i 12 stk- kr 30
- AJFF Medlemmer (Askøy jeger og fiske forbund) vil få 30% avslag på prisen ved visning av medlemskort/nummer ved bestilling/kjøp
Vaktelegg kan brukes på samme måte som andre egg, kokt, stekt eller posjert. Eggene er gode som
tilbehør i salat, lekre som forrett og flott på tapasbordet.
Koketider:
Bløtkokt 1 ½ - 2 minutter
Smilende 2 - 2 ½ minutt
Hardkokt 3 minutter
Posjering
Kok opp vann og eddik (2 ts pr liter vann) i en stor kjele. Tilsett 1 ts salt. For enkelt å få egget ut av
skallet, kakk en stripe med kniven rundt hele egget, hell det gjerne i en spiseskje først, da får du
lettere kontroll når du fører det forsiktig ned i det kokende vannet, ett av gangen. Noen anbefaler å
vispe i vannet, slik at eggene følger strømmen og bevegelsen i vannet. Prøv deg fram for å finne ut
hva som er enklest for deg.
Koketid, posjering:
Bløtkokt 1 - 1 ½ minutt
Smilende 1 ½ - 2 minutter
Hardkokt 2-3 minutter
Koketiden kan variere etter hvor ferske eller tempererte eggene er.
Forslag til forretter:
Asparges, Serranoskinke og posjerte vaktelegg
Surr to skiver Serranoskinke rundt 4/5 smørdampede, grønne asparges. Drypp litt god olivenolje
over, legg to posjerte vaktelegg oppå, og riv litt parmesanost over. Kvern pepper, og dryss over litt
salt.
Lun laksesalat med pasta og vaktelegg
Kutt opp ønsket mengde salat, ha i kokt pasta, cherrytomater, ristede pinjekjerner, purre/vårløk og
kokte vaktelegg. Stek, grill eller bak laks i ovn. Ha over litt ferskpresset sitronsaft over fisken og legg
den i mindre biter på salaten. Godt med god rømmedressing til.
Profilinformasjon
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger
InnloggingAnnonsens metadata
Sist endret: 25.2.2018, 10:07 ・ FINN-kode: 87584605