UTLØPT

Vaktel egg

30 kr
Vaktel egg selges i 12 stk- kr 30 - AJFF Medlemmer (Askøy jeger og fiske forbund) vil få 30% avslag på prisen ved visning av medlemskort/nummer ved bestilling/kjøp Vaktelegg kan brukes på samme måte som andre egg, kokt, stekt eller posjert. Eggene er gode som tilbehør i salat, lekre som forrett og flott på tapasbordet. Koketider: Bløtkokt 1 ½ - 2 minutter Smilende 2 - 2 ½ minutt Hardkokt 3 minutter Posjering Kok opp vann og eddik (2 ts pr liter vann) i en stor kjele. Tilsett 1 ts salt. For enkelt å få egget ut av skallet, kakk en stripe med kniven rundt hele egget, hell det gjerne i en spiseskje først, da får du lettere kontroll når du fører det forsiktig ned i det kokende vannet, ett av gangen. Noen anbefaler å vispe i vannet, slik at eggene følger strømmen og bevegelsen i vannet. Prøv deg fram for å finne ut hva som er enklest for deg. Koketid, posjering: Bløtkokt 1 - 1 ½ minutt Smilende 1 ½ - 2 minutter Hardkokt 2-3 minutter Koketiden kan variere etter hvor ferske eller tempererte eggene er. Forslag til forretter: Asparges, Serranoskinke og posjerte vaktelegg Surr to skiver Serranoskinke rundt 4/5 smørdampede, grønne asparges. Drypp litt god olivenolje over, legg to posjerte vaktelegg oppå, og riv litt parmesanost over. Kvern pepper, og dryss over litt salt. Lun laksesalat med pasta og vaktelegg Kutt opp ønsket mengde salat, ha i kokt pasta, cherrytomater, ristede pinjekjerner, purre/vårløk og kokte vaktelegg. Stek, grill eller bak laks i ovn. Ha over litt ferskpresset sitronsaft over fisken og legg den i mindre biter på salaten. Godt med god rømmedressing til.

Berlandsvegen, 274A, 5314 Kjerrgarden

Prøv FINN levert, fra kr 65

Nå hjelper vi selger å sende varen til deg enten hjemmefra eller fra butikk

Annonseinformasjon

Rapporter annonse

FINN-kode 87584605
Sist endret 25. feb 2018 11:07